Redaktør i studentavis stanset denne annonsen

Med Israel For Fred (MIFF) ble denne uken nektet å rykke inn en annonse i avisen Studvest.

Annonsen som MIFF ikke fikk betale for å få på trykk i avisen Studvest.

Både Bergensavisen og Bergens Tidende har omtalt saken.

Annonsen hadde teksten ”Gratulerer med dagen Israel! I dag, 14. mai, feirer den moderne staten Israel 60 år. Med Israel for fred ønsker den jødiske staten lykke til med jubileet. Se www.miff.no og www.israel60.no”.

Det var ansvarlig redaktør Pia Martine Wold som tok avgjørelsen om å nekte annonsen på trykk. Hun valgte da å bryte en juridisk bindende avtale som avisens annonseavdeling hadde inngått med MIFF.

 

Begrunnelsen for å nekte annonsen på trykk var at redaktøren fryktet at ”annonsens form og ordlyd lett kan mistolkes av leserne våre til å tro at Studvest har tatt et politisk standpunkt i en svært betent konflikt”.

– Denne argumentasjonen er helt uholdbar. En avis hefter ikke for synspunkter som fremmes gjennom betalt annonseplass. Budskapet i annonsen er at Israel har rett til å eksistere, og dette er noe til og med Yassir Arafat uttalte at han aksepterte. Den viktigste forutsetningen for Osloprosessen var som kjent Arafats lovnad om å anerkjenne Israel, sier styremedlem i MIFF, Morten Fjell Rasmussen.

 

Israels rett til å eksistere er dessverre ikke selvsagt i dagens Norge. Kravet om at flere millioner palestinere skal få innvandre til Israel (”flyktningenes rett til å vende tilbake”) vil føre til at Israel forsvinner fra kartet og at jødene i beste fall igjen blir en forfulgt minoritet i den arabiske verden. Det var flere jøder som flyktet til Israel fra den arabiske verden enn palestinere som flyktet andre veien. MIFF ønsker å sette fokus på dette. Når vi nektes å komme til orde, selv på betalt annonseplass, er dette et alvorlig inngrep i ytringsfriheten, mener Rasmussen.

 

Annonsen stod på trykk i Bergensavisen 14. mai.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelVæpnede palestinere skjøt mot PA-politi
Neste artikkelVidere til Saudi-Arabia
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise