Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Takk Gud for religionen

Adi Dvir forteller at hun er helt ikke-religiøs og ønsker fullt skille mellom religion og stat. Slik har hun alltid hatt det. Hun har tenkt seg en stat uten religion som et paradis: Ingen religiøs fanatiker i klær fra 1800-tallet, ingen "hellige kriger" og full likestilling mellom kjønnene. Men et opphold i Kina har gitt henne andre tanker. "Jeg tok meg selv i å takke Gud for at vi har religion i Israel," skriver hun.

Mange sekulære israelere ergrer seg over de ultra-ortodokse og deres store barneflokker. Men i Kina har hver familie lov til å ha bare ett barn. Slik har det nå vært så lenge at disse enebarna er blitt voksne. Det finnes ikke noen ordentlig alderspensjon, så enebarna får ansvaret for å sørge for sine foreldre når de er gamle.

Resultatet av det er at en stor del av ungdommen i Kina i dag ikke en gang får det ene barnet de har lov til å ha. De har ganske enkelt ikke råd når de også skal ta seg av foreldrene. Resultatet er at Kinas befolkning blir stadig eldre. Det er lite ungdom til administrasjon, kultur, industri og alt mulig annet.

Menneskeverd
Bibelen (jødene bruker bare den delen som kristne kaller «Det gamle testamentet») lærer oss at mennesket er skapt i Guds bilde. En følge av det er respekt for menneskeliv og menneskeverd.

I Kina er det stadig et stort antall arbeidsulykker som kunne vært unngått, og arbeidsforholdene for vanlige arbeidere er elendige. Kina har for eksempel 80 prosent av verdens ulykker i kullgruver, selv om bare 35 prosent av verdens kull blir produsert i Kina. Og disse ulykkene får ikke stor plass i mediebildet i Kina. Der har det gått mest på olympiaden.

Helligdager
I jødedommen er helligdagene en viktig del av tilværelsen. Sabbaten feires mer alvorlig enn søndagen hos oss. Og det er mange andre religiøse høytider også.

I Kina har folk fri snaut to uker i året i forbindelse med kinesisk nyttår. Resten av året arbeider de syv dager i uka.

Kilde: En artikkel av Adi Dvir på ynetnews.com (Yediot Aharonot) 13. august 2008.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart