– Norge bør protestere mot Ahmadinejads tale i FN

Tirsdag 23. september skal Irans president Mahmoud Ahmadinejad etter planen tale i FNs generalforsamling.

Aller helst burde Ahmadinejad vært arrestert ved ankomst til New York og blitt tiltalt for oppfordring til folkemord ved en internasjonal domstol, mener den israelske forskeren Justus Reid Weiner. Lørdag holder han to foredrag på MIFF-skolen i Kristiansand.

Selv om Ahmadinejad ikke skulle bli arrestert, bør i hvert fall norske myndigheter protestere mot talen, mener Weiner. Den iranske presidenten har gjentatte ganger oppfordret til å «utslette Israel fra kartet».

– Norges utenriksledelse og utsendingene i FN bør markere tydelig at Norge ikke ønsker Ahmadinejad på FNs talerstol. Budskapet til Irans president står i total motstrid med FNs charter og det bryter med internasjonal lov, sier Weiner.

Han oppfordrer også Norge til å revurdere de bilaterale båndene til Iran, og begrense norske firmaers mulighet til å handle med landet. I fjor hadde utenriksminister Jonas Gahr Støre besøk av sin iranske kollega i Oslo. Statssekretær Raymond Johansen gjennomførte også et besøk i Teheran.

Weiner og hans kolleger i tenke-tanken Jerusalem Center for Public Affairs er blant frontkjemperne i det internasjonale arbeidet for å samle materiale som kan bli brukt i en fremtidig rettssak mot Ahmadinejad. I en rapport som kom ut i 2007 dokumenterte Weiner hvordan Ahamdinejad kommer med direkte og offentlige oppfordringer til å gjennomføre folkemord og menneskerettighetsbrudd.

Torsdag hadde Justus Reid Weiner et møte med representanter fra stortingsgruppen til Krf.

Relaterte lenker:
Les den siste rapporten fra Jerusalem Center for Public Affairs om Ahmadinejad

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelFordømmer valg av Tzipi Livni
Neste artikkelBer Tzipi Livni danne ny regjering
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise