Krise i Arbeiderpartiet

Ifølge meningsmålingene ville Arbeiderpartiet bare få 12-13 mandater hvis det ble holdt valg nå. I dag har det 19 mandater.

Ifølge meningsmålingene ville Arbeiderpartiet bare få 12-13 mandater hvis det ble holdt valg nå. I dag har det 19 mandater.

For vel et år siden ble Ehud Barak valgt til å lede partiet. Men det har ikke ført til noen framgang for partiet. Folket ønsker ham ganske enkelt ikke som leder.

Folk husker feil som Barak har gjort tidligere (han har vært statsminister) og straffer ham for det. De reagerer også på noen av hans uttalelser, og kanskje fordi han blandet seg inn i primærvalgene i et annet parti (Kadima) og forsøkte å fjerne statsminister Olmert.

Meningsmålinger viser at folk synes Barak er grei nok som forsvarsminister. Men både Livni og Mofaz (fra Kadima-partiet) og ikke minst Benjamin Netanyahu (fra Likud) er mer populær som statsminister.

Problemet for Arbeiderpartiet er at de ikke har noen annen leder som klart gjør det bedre enn Barak. Derfor er det for tiden ingen som arbeider seriøst for å bytte ham ut. Krisen for partiet er nesten total.

Kilde: En artikkel av Attila Somfalvi på ynetnews.com (Yediot Aharonot) 23. august 2008.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelKrigen mellom Iran og Zionist-Irak
Neste artikkelErstatning til ungarske jøder
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise