Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Koptisk biskop truet

Egypt forsøker å framstå som et forholdsvis sekulært og moderat muslimsk land. Men religiøse minoriteter har mye av de samme problemene som "vantro" har hatt i muslimske land i århundrer på bakgrunn av Omar-pakten.

Egypt forsøker å framstå som et forholdsvis sekulært og moderat muslimsk land. Men religiøse minoriteter har mye av de samme problemene som «vantro» har hatt i muslimske land i århundrer på bakgrunn av Omar-pakten.

Den største religiøse minoriteten i Egypt er de koptiske kristne. De utgjør 6-10 % av befolkningen (tallene er usikre, myndighetene ønsker å framstille dem så lave som mulig).
25. august 2008 meldte flere norske aviser, blant annet Vårt Land, at den koptiske biskopen Thomas fra Egypt fant å måtte avlyse et besøk til Stavanger 2. september. Han hadde i juli holdt en tale ved Hudson-instituttet i Washington DC i USA. Der fortalte han om den kulturelle og religiøse undertrykkelsen som kopterne lever under i Egypt. Han kritiserte den sterke rollen islam spiller i Egypt, og hevdet at dette fører til diskriminering av både koptere og andre ikke-muslimer.

Dette – at biskopen fortalte noe av sannheten om kopternes situasjon – førte til sterke reaksjoner i hans hjemby i Egypt, El Qussia. Han er blitt kritisert offentlig i moskeene. Enkelte egyptiske aviser har skrevet at biskopen bør fratas sitt statsborgerskap og bli erklært uønsket i Egypt.

Biskop Thomas turde derfor ikke reise til Stavanger, og heller ikke hjem til Egypt. Inntil videre ville han oppholde seg i USA.

Dette er slik kopterne har det i et forholdsvis moderat muslimsk land: Diskriminering og noen ganger direkte forfølgelse, men ingen utenforstående må få vite det. Men det kan bli verre: Ingen vet når islamister overtar i landet og hvordan det blir da. Erfaringene jødene har gjennom århundrene er ikke gode.

Ekstern lenke:
Truet av islamister – avlyser norgestur (Vårt Land, 25. august 2008)


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart