– Møter med Hizbollah er «normalt»

- Møter med Hizbollah er en del av vår normale virksomhet i Libanon, skriver ambassadør Aud Lise Norheim i Beirut til Miff.no.

Tirsdag 4. november meldte den israelske avisen Ha’aretz om et møte mellom Hizbollahs «utenriksminister» Nawaf Musawi og den norske ambassadøren i Libanon. Ambassadør Aud Lise Norheim bekrefter at møtet fant sted.

– Ambassaden har gjennom mange år hatt kontakt med Hizballah, og gårsdagens møte representerer således ikke noe nytt, men er en del av vår normale virksomhet i landet. Hizballah er en helt sentral aktør i libanesisk politikk, og kontakten med organisasjonen er i tråd med norsk politikk om å «snakke med alle». Det bør også legges til at også andre ambassader og FN i Libanon har kontakt med Hizballah, skriver Norheim.

Presenterte krav på Nord-Israel
Norges dialog med Musawi forhindret ham ikke i å presentere territorielle krav mot Israel like etter møtet. Hizbollahs toppsjef for internasjonale forbindelser hevdet «den zionistiske terrororganisasjonen flyttet grensen fra 1920 til 1923, og Libanon mistet syv landsbyer og 20 gårder».

– Man må være forsiktig før man flytter grensen til den blå linje, for da mister Libanon millioner av kvadratmeter, sa Nawaf Musawi.

I år 2000 trakk Israel seg tilbake til den blå linje, som er grensetraséen som FN har anerkjent som den internasjonale grensen mellom Israel og Libanon.

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTheodor Herzl «zioniseres
Neste artikkelObama: – Israel må forbli en jødisk stat
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise