Melchior går til valg på ny liste

Overrabbiner Michael Melchior søker gjenvalg til den israelske nasjonalforsamlingen på en ny partiliste. Ni års samarbeid med Arbeiderpartiet er dermed over.

Den nye partilisten til Melchior har foreløpig ikke noe navn, men frontfigurene er klare. Ami Ayalon, som også er utbryter fra Arbeiderpartiet, får førsteplassen, og Melchior får andreplassen. De to Knesset-medlemmene holder samtaler med en rekke ledere fra miljø- og utdanningsorganisasjoner som de ønsker å ha med i det nye partiet.

Ikke trygg i Ap
Melchior valgte å etablere en egen valgliste da det ble klart at Ap ikke ville reservere noen topp-plass for ham på sin valgliste. I 2006 ble Melchior valgt inn i Knesset på plass nummer ti på Aps liste. De siste ukene har meningsmålingene vist at Ap ikke vil få stort mer enn ti mandater i det neste Knesset. Dermed vil det bli hard konkurranse om de sikre plassene, og Melchior følte seg ikke klar til å bli med i et slikt råkjør.

Selv om Melchior har vært valgt inn i Knesset på Arbeiderpartiets liste, har han fortsatt å være leder for Meimad-partiet. Torsdag ber han de 120 medlemmene i partiledelsen å godkjenne planene om den nye valglisten.

Kan overraske
Melchior tror den nye gruppen kan bli Knesset-valgets store overraskelse. I 2006 kom Pensjonistpartiet inn og vant syv mandater, til tross for at lederne var relativt ukjente og partiet hadde få andre kampsaker enn pensjonistenes rettigheter.

– Den nye valglisten vil bli ledet av erfarne ledere og vil kjempe for saker som er sentrale for Israels eksistens – inkludert landets jødiske identitet, utdanningsreform og miljøarbeid, sier Melchior til sjefsredaktør David Horovitz i Jerusalem Post.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelFørste ultra-ortodokse kvinne tatt i ed
Neste artikkelAnlegget i Syria hadde likhet med atomreaktor
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise