Melchior går til valg på ny liste

Overrabbiner Michael Melchior søker gjenvalg til den israelske nasjonalforsamlingen på en ny partiliste. Ni års samarbeid med Arbeiderpartiet er dermed over.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Den nye partilisten til Melchior har foreløpig ikke noe navn, men frontfigurene er klare. Ami Ayalon, som også er utbryter fra Arbeiderpartiet, får førsteplassen, og Melchior får andreplassen. De to Knesset-medlemmene holder samtaler med en rekke ledere fra miljø- og utdanningsorganisasjoner som de ønsker å ha med i det nye partiet.

Ikke trygg i Ap
Melchior valgte å etablere en egen valgliste da det ble klart at Ap ikke ville reservere noen topp-plass for ham på sin valgliste. I 2006 ble Melchior valgt inn i Knesset på plass nummer ti på Aps liste. De siste ukene har meningsmålingene vist at Ap ikke vil få stort mer enn ti mandater i det neste Knesset. Dermed vil det bli hard konkurranse om de sikre plassene, og Melchior følte seg ikke klar til å bli med i et slikt råkjør.

Selv om Melchior har vært valgt inn i Knesset på Arbeiderpartiets liste, har han fortsatt å være leder for Meimad-partiet. Torsdag ber han de 120 medlemmene i partiledelsen å godkjenne planene om den nye valglisten.

Kan overraske
Melchior tror den nye gruppen kan bli Knesset-valgets store overraskelse. I 2006 kom Pensjonistpartiet inn og vant syv mandater, til tross for at lederne var relativt ukjente og partiet hadde få andre kampsaker enn pensjonistenes rettigheter.

– Den nye valglisten vil bli ledet av erfarne ledere og vil kjempe for saker som er sentrale for Israels eksistens – inkludert landets jødiske identitet, utdanningsreform og miljøarbeid, sier Melchior til sjefsredaktør David Horovitz i Jerusalem Post.

 

Forrige artikkelFørste ultra-ortodokse kvinne tatt i ed
Neste artikkelAnlegget i Syria hadde likhet med atomreaktor
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -