– Hamas er antisemittisk

I DagenMagazinet for 24. november 2008 hadde Bjørn Arild Hatlem et intervju med historieprofessor Hans Fredrik Dahl, som tidligere har vært kulturredaktør i Dagbladet.

I DagenMagazinet for 24. november 2008 hadde Bjørn Arild Hatlem et intervju med historieprofessor Hans Fredrik Dahl, som tidligere har vært kulturredaktør i Dagblade.

Dahl har i perioder uttrykt en viss forståelse for David Irving, som har benektet Holocaust. Men i dette intervjuet forteller Dahl at han har funnet at Irving jukser med kildene. Dahl sier at han ikke noen gang har sympatisert med Irvings Holocaust-benektels.

Dahls hovedanliggende dreier seg om den palestinske, islamistiske organisasjonen Hamas, som vant det siste palestinske parlamentsvalget i 2006 og tok makten på Gaza-stripen sommeren 2007. Norge var det første vestlige landet som anerkjente en palestinsk samlingsregjering med et flertall Hamas-representanter våren 2007. Ifølge sitt charter er Hamas ”klassisk antisemittisk, jødefiendtlig, etter en oppskrift vi kjenner fra mellomkrigstiden i Norge og Europa”, sier Dahl. Han synes det er paradoksalt at Norge, på tross av historien hvor norske jøder ble sendt til tyske dødsleire, ”har anerkjent et regime som i sitt charter har skrevet inn det antisemittiske skriftet Sions vises protokoller&rdquo.

Dahl sier: ”De som beundret regimer i 30-årene, svelget også den tyske jødepolitikk. Og de som i dag solidariserer seg med palestinerne, svelger også Hamas erklærte antisemittisme.” Dahl synes at selve dagens strid på Vestbredden og Gaza er mer komplisert. Men Hamas’ charter er klart antisemittisk.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelForbereder seg på Gaza-operasjon
Neste artikkelHva skjer når tiden til Abbas er ute?
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise