Israel hadde ingen annen utvei

Et stadig større antall israelere – hundretusener – bor under rakett-trussel fra Gaza-stripen. De siste årene har de stadig opplevd at raketter faller og folk blir såret og noen ganger også drept. Stadig flere israelere blir terrorisert på denne måten, fordi Hamas stadig får raketter med større rekkevidde. Det er en helt uholdbar situasjon i lengden, noe vi nok ville forstå hvis det var i vårt nabolag rakettene falt.

Israel har da to valg: Enten å la situasjonen fortsette slik i år framover. Eller på ett eller annet tidspunkt gjøre det som er nødvendig for at rakettregnet stanser. Det er det som skjer nå. Det finnes ikke noen flere alternativer. Det er ikke snakk om hat og hevn fra Israels side.

Israels angrep er målrettet mot Hamas. Noen av de første tallene fra Hamas gikk ut på at 170 mennesker var drept, av dem 15 sivile. Siden er tallene blitt større. Vi må ellers regne med at tallene Hamas gir, også skal ha propaganda-verdi. Det er dessverre alltid umulig å unngå at også sivile blir rammet i bombing. Men generelt er andelen sivile lavere når Israel fører krig enn når USA, Russland og andre land gjør det. Forskjellen er at mediene dekker tapene i Israels krig mye sterkere enn andre konflikter.

Krig er alltid brutalt. Israel ønsker ikke krig. Hvis Hamas stanser krigen, er krigen slutt. Det var Hamas som ikke ville forlenge våpenhvilen, og som har sendt en masse raketter selv om det var “våpenhvile”. Men Israel har erfaring for at angrep som rammer Hamas selv, spesielt når de rammer lederne, fører til våpenhvile etter en tid. Så det som skjer nå, er det eneste alternativet til at stadig større deler av Israel skal være under rakett-terror i mange år.

 

Forrige artikkelVil ikke kommentere Israels Gaza-operasjon
Neste artikkelStrøm av støtte til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.