Israel hadde ingen annen utvei

Et stadig større antall israelere - hundretusener - bor under rakett-trussel fra Gaza-stripen. De siste årene har de stadig opplevd at raketter faller og folk blir såret og noen ganger også drept. Stadig flere israelere blir terrorisert på denne måten, fordi Hamas stadig får raketter med større rekkevidde. Det er en helt uholdbar situasjon i lengden, noe vi nok ville forstå hvis det var i vårt nabolag rakettene falt.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israel har da to valg: Enten å la situasjonen fortsette slik i år framover. Eller på ett eller annet tidspunkt gjøre det som er nødvendig for at rakettregnet stanser. Det er det som skjer nå. Det finnes ikke noen flere alternativer. Det er ikke snakk om hat og hevn fra Israels side.

Israels angrep er målrettet mot Hamas. Noen av de første tallene fra Hamas gikk ut på at 170 mennesker var drept, av dem 15 sivile. Siden er tallene blitt større. Vi må ellers regne med at tallene Hamas gir, også skal ha propaganda-verdi. Det er dessverre alltid umulig å unngå at også sivile blir rammet i bombing. Men generelt er andelen sivile lavere når Israel fører krig enn når USA, Russland og andre land gjør det. Forskjellen er at mediene dekker tapene i Israels krig mye sterkere enn andre konflikter.

Krig er alltid brutalt. Israel ønsker ikke krig. Hvis Hamas stanser krigen, er krigen slutt. Det var Hamas som ikke ville forlenge våpenhvilen, og som har sendt en masse raketter selv om det var “våpenhvile”. Men Israel har erfaring for at angrep som rammer Hamas selv, spesielt når de rammer lederne, fører til våpenhvile etter en tid. Så det som skjer nå, er det eneste alternativet til at stadig større deler av Israel skal være under rakett-terror i mange år.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelVil ikke kommentere Israels Gaza-operasjon
Neste artikkelStrøm av støtte til Israel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise