Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hva Mahmoud Abbas sa nei til

Palestinernes leder Mahmoud Abbas har fortalt åpent at han avviste en tilnærmet full israelsk tilbaketrekning fra Vestbredden i de hemmelige fredsforhandlingene med Israel i 2007 og 2008.
Mahmoud Abbas og Ehud Olmert.

Abbas opplyste til Washington Post i slutten av mai 2009 at statsminister Ehud Olmert viste ham kart med forslag om en palestinsk stat på 97 prosent av Vestbredden.

I juni har Olmert bekreftet at han vist kart med forslag til landfordeling, men sier til Newsweek at Israel ville beholde 6,3 til 6,5 prosent av Vestbredden. Disse arealene skulle kompenseres med landområder andre steder, og med en åpen korridor mellom Vestbredden og Gaza-stripen.
Vi har påstanden til Abbas og påstanden til Olmert. Om kartet viste 93,5 prosent eller 97 prosent av Vestbredden som palestinsk stat er underordnet.

Saken er at Abbas avviste tilbudet om en tilnærmet full israelsk tilbaketrekning fra Vestbredden. Også Yasser Arafat avviste liknende tilbud i presiden tBill Clintons fredsplann i 2000/2001.

Flyktninger
Washington Post-intervjuet hevdet Abbas at Olmert aksepterte prinsippet om palestinske flyktningers ”rett til å vende tilbake” til Israel, og at Olmert var villig til å ta imot tusenvis av flyktninger.

Dette blir avvist av Olmert.

– Jeg tilbød bare palestinerne å ta imot ”et veldig, veldig lite antall” flyktninger, men jeg avviste prinsippet om en omfattende ”rett til å vende tilbake”, sier Olmert. Olmert sier han ville la noen få flyktninger fra 1948 slippe inn som en ”humanitær gest” til PA.

Jerusalem
Olmert opplyser at hans siste tilbud til palestinerne inneholdt et forslag om deling av suverenitet over de hellige stedene i Jerusalem mellom Israel, PA, USA, Saudi-Arabia og Jordan. Ingen av partene skulle hevde noen eksklusiv suverenitet over områdene.

Abbas sa til Washington Post at han hadde avvist Olmerts fredstilbud fordi ”avstanden [mellom partene] var for stor”.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart