Israel er sviktet av pressen

Israel får dårlig pressedekning i Norge. Israel lider under et svik i landet vårt. Summen av det som blir skrevet og uttrykt, eller ikke blir skrevet og uttrykt om denne konflikten – er anti-israelsk. Det som støtter Israels syn blir ikke kommunisert til det norske folk.
Hallgrim Berg foreleste for MIFF Trondheim 30. september over temaet ”Mediesviket mot Israel”.

Dette var budskapet til tidligere stortingsrepresentant for Høyre og forfatter av boken ”Amerikabrevet”, Hallgrim Berg torsdag 30. september. På besøk hos Med Israel for freds lokallag i Trondheim holdt han et foredrag om ”Mediesviket mot Israel”. Han brukte også mye tid på å snakke om islamisme til de 60-70 frammøtte trønderne, og drøfte spørsmålet ”hva er islam?”.

– Israel i veien for islam
– Sannheten er smertelig. Israel står i veien for islam og islamsk ekspansjonisme. Den jødiske stat viser kraftig motstand mot den militante jihad. Derfor er de blitt lagt for hat, uttalte han.

– Uttrykket ”moderate muslimer”; Kan et slikt uttrykk brukes? De isolerer i alle fall ikke de radikale kreftene i dag. Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan sa en gang: Moderat islam og ekstremistisk islam går egentlig ut på det samme. Islam er islam.

Ifølge Berg bruker muslimske stater Israel som ”lynavleder” for elendigheten i egne land. For dem er det ”direkte farlig” å ha et slikt ”utstillingsvindu” i sin nærhet som Israel. Innbyggerne der har alle rettigheter og goder arabere flest bare kan drømme om – og mer til.

Dessuten dreier ikke Midtøsten-konflikten seg først og fremst om landområder, hevdet Berg. Den handler om ideologier og tankesett som kjemper imot hverandre – det islamske mot det vestlige.

”Meningsløs” boikott
Høyre-politikeren brukte god tid på å ta opp medias dekning av Midtøsten-konflikten. Han gikk igjennom tre ting som var viktig i den forbindelse. Først ut var det faktum at den jødiske staten er en stor suksess, noe pressen overser, sa Berg.

– Det å framstille Israel som den aggressive parten i Midtøsten er så langt i fra sannheten som det går an å komme. Staten har måttet slåss i hele sin levetid for sin rett til å leve i fred. Siden 1948 har folket i Israel måttet kjempe en rekke kriger. Det er derfor en enestående prestasjon å ha oppnådd så mye som Israel har gjort, innen landbruk, næringsliv, økonomi, medisin, kultur, vitenskap og med enestående teknologiske nyvinninger som kommer hele det internasjonale samfunnet til gode.

Boikotten av israelske varer, som blant annet Sosialistisk Venstreparti har tatt til orde for, er ifølge Berg ”helt meningsløs”.

– Israel er langt viktigere for Norge enn Norge er for Israel. Boikott er meningsløst. Skal man være konsekvens må en la være å bruke mobil, PC og nekte å bruke hjertestarteren på sykehuset når datteren din blir syk.

Pressesvik
Deretter tok politikeren opp utelatelsen av israelske argumenter i nyhetsframstillingen.

– Israel lider under et svik fra pressen i landet vårt. Summen av det som blir skrevet og uttrykt, eller ikke blir skrevet og uttrykt om denne konflikten – er anti-israelsk. Det som støtter Israels syn blir ikke kommunisert til det norske folk. Israel blir konstant framstilt som overmakten. Sidsel Wold i NRK bruker stadig begrepet ”den israelske krigsmaskinen”, som en maskin som hele tiden er ute etter å drive angrepskrig. Så alt i alt er Israel synderen, sa han.

– Vinklingen av en situasjon, hvem som blir intervjuet og hvem som ikke blir det, utelatelse av nødvendig informasjon – det er tidvis mye negativ informasjon om Israel i norske medier. Det er mye gode reportasjer i NRK og TV2. Men det er de daglige drypp. Enkelte ladede ord: Krigsmaskin, haukeregjeringen, ekstremistregjeringen og så videre. Det er klart det gjør sitt over tid, la han til.

321 Israel-kritiske resolusjoner
Til slutt tok Berg for seg FNs skjeve og ensidige fordømmelser av Israel.

– Pressen har ikke bitt seg merke i FNs skjeve forhold til Israel. Uansett hva Israel gjør så er det haugevis av resolusjoner mot landet i Generalforsamlingen og Sikkerhetsrådet, og i de mange særorganisasjonene deres. Den arabiske liga sørger for at det alltid er flertall for å kritisere dem. Fra 1946-1989 ble det vedtatt 321 resolusjoner mot Israel i FN. Mot araberne: Null! Det kreves en helt annen standard av Israel enn av andre land. Det er en hårreisende forskjellsbehandling, og den er konsekvent. Dette har ikke pressen oppdaget, forklarte Høyre-mannen fra Hallingdal.

Hallgrim Berg rettet også kritikk mot dem som mener at Israel er en aggressiv og konfliktsøkende stat.

– I alle de årene jeg har drevet med politikk, så er jeg overbevist om en ting: Er det noe folk i Israel ønsker, så er det å bo og arbeide i fred.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise