Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kommunister trakasserte MIFF-stand i Trondheim

Lørdag 11. september opplevde medlemmer av MIFF Trondheim å bli trakassert av en gruppe Palestina-aktivister som er medlemmer av lokale kommunistiske grupper. Det ble også gjort forsøk på tyveri av et israelsk flagg.

MIFF Trondheim har anmeldt forholdet til politiet.

En av aktivistene som deltok i trakasseringen er kjent av MIFF Trondheim fra tidligere. I februar stjal Mehrnaz Bamdadsoofi et israelsk flagg fra MIFF-standen. Hun ble den gang fotografert løpende bort fra stedet med det israelske flagget i hendene, og fikk siden et forelegg på fire tusen kroner. Saken ble blant annet omtalt i Dagbladet.

– Denne gangen klarte hun å løsne stangen med flagget fra bakkestativet og var på vei nedover gaten med flagget vårt da vår lokallagsleder Arne Bjarte-Larsson ropte ut: «Hei du!» Han løp etter henne noen få meter. Hun slapp da flagget og stangen på bakken. En av de andre mennene tråkket deretter på flagget mens Arne forsøkte å ta det opp. Han flyttet seg først da Arne ropte: «Klarer du ikke å få fotan med deg, gutt!», forteller Geir Knutsen, nestleder i MIFF Trondheim.
MIFF Trondheim ber politiet straffe de involverte aksjonistene for tyveriforsøk og trakassering. Lokalforeningen krever også å få dekket utlegg til nytt flagg som måtte bli kjøpt inn etter tyveriet i februar.

– Forelegget Mehrnaz Bamdadsoofi ble ilagt etter tyveriet i februar var tydeligvis ikke avskrekkende nok. Vi planlegger å ha jevnlige stands i tiden fremover, og forlanger å få ha standen vår i fred uten å måtte frykte trakassering, fysisk angrep eller tyveri, skriver Bjarte-Larsson og Knutsen i sin politianmeldelse.

De kommunistiske gruppene «Revolusjonær Kommunistisk Ungdom» (RKU) og «Tjen Folket» har også fra tid til annen stand på Nordre gate i Trondheim. Lørdag 11. september var deres stand omtrent 50 meter lengre oppe i gaten, i forhold til MIFFs stand. Såvidt MIFFs lokale representanter kjenner til, kom aktivistene som trakasserte dem direkte fra kommuniststanden.

– Det er svært beklagelig og meget ubehagelig at vi utsettes for truende adferd på vår egen stand. Flere av våre medlemmer begynner å føle seg utrygge. Vi ber derfor om at politiet vurderer disse momentene når RKU søknader om tillatelse til å ha stand skal behandles. Dersom politiet fortsetter å gi RKU tillatelse til å arrangere stand, ser vi oss dessverre nødt til å be om politibeskyttelse, skriver Bjarte-Larsson og Knutsen.

Som vedlegg til politianmeldelsen har MIFF Trondheim vist til flere bilder av de involverte aktivistene fra nettsiden til gruppen Tjen Folket.

Relaterte artikler:
Svar til flaggtyvene i Trondheim


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart