Ukjent drone fløy inn i Israel fra Syria

Ble forsøkt skutt ned uten hell.

En Patriot-rakett skytes mot dronen (Foto: Safed kommune)
En Patriot-rakett skytes mot dronen (Foto: Safed kommune)

En drone (et ubemannet og fjernstyrt fly) krysset sent søndag ettermiddag inn i israelsk luftrom fra Syria. Like etterpå ble alarmen utløst i flere israelske samfunn på Golan-høyden. Det meldte flere israelske medier, deriblant Ha’aretz og I24news søndag kveld.

En talsperson for IDF sa at luftforsvaret hadde oppdaget og fulgt med på dronens ferd både før og etter at den kom inn i israelsk luftrom.

To bakke-til-luft raketter av typen Patriot ble skutt opp i et forsøk på å skyte ned dronen, men de lyktes ikke med å treffe eller å gjøre merkbar skade på den.

I stedet falt deler av en Patriot-rakett ned i kibbutz Ayelet Hashahar der en jente ble lettere skadet. I tillegg skal fragmentene ha antent kratt i området.

Kartet viser kibbutz Ayelet Hashahar i det nordlige Israel.

Dronen skal på det meste ha vært 4 kilometer inne i Israel.

Heller ikke et israelsk jagerfly klarte å skyte ned dronen etter å ha avfyrt et luft-til-luft missil. Til slutt returnerte det fremmede flyet tilbake til Syria.

Ha’aretz skriver at det kan ha vært en russisk drone, mens andre medier melder at den kan ha tilhørt regjeringsstyrkene i Syria eller terrororganisasjonen Hizbollah.

 

Forrige artikkelTo soldater skadet i terrorangrep
Neste artikkelUNESCO skal stemme over jødenes tilhørighet til Tempelhøyden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.