Ukjent drone fløy inn i Israel fra Syria

Ble forsøkt skutt ned uten hell.
En Patriot-rakett skytes mot dronen (Foto: Safed kommune)
En Patriot-rakett skytes mot dronen (Foto: Safed kommune)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

En drone (et ubemannet og fjernstyrt fly) krysset sent søndag ettermiddag inn i israelsk luftrom fra Syria. Like etterpå ble alarmen utløst i flere israelske samfunn på Golan-høyden. Det meldte flere israelske medier, deriblant Ha’aretz og I24news søndag kveld.

En talsperson for IDF sa at luftforsvaret hadde oppdaget og fulgt med på dronens ferd både før og etter at den kom inn i israelsk luftrom.

To bakke-til-luft raketter av typen Patriot ble skutt opp i et forsøk på å skyte ned dronen, men de lyktes ikke med å treffe eller å gjøre merkbar skade på den.

I stedet falt deler av en Patriot-rakett ned i kibbutz Ayelet Hashahar der en jente ble lettere skadet. I tillegg skal fragmentene ha antent kratt i området.

Kartet viser kibbutz Ayelet Hashahar i det nordlige Israel.

Dronen skal på det meste ha vært 4 kilometer inne i Israel.

Heller ikke et israelsk jagerfly klarte å skyte ned dronen etter å ha avfyrt et luft-til-luft missil. Til slutt returnerte det fremmede flyet tilbake til Syria.

Ha’aretz skriver at det kan ha vært en russisk drone, mens andre medier melder at den kan ha tilhørt regjeringsstyrkene i Syria eller terrororganisasjonen Hizbollah.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise