Ukjent drone fløy inn i Israel fra Syria

Ble forsøkt skutt ned uten hell.
En Patriot-rakett skytes mot dronen (Foto: Safed kommune)
En Patriot-rakett skytes mot dronen (Foto: Safed kommune)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

En drone (et ubemannet og fjernstyrt fly) krysset sent søndag ettermiddag inn i israelsk luftrom fra Syria. Like etterpå ble alarmen utløst i flere israelske samfunn på Golan-høyden. Det meldte flere israelske medier, deriblant Ha’aretz og I24news søndag kveld.

En talsperson for IDF sa at luftforsvaret hadde oppdaget og fulgt med på dronens ferd både før og etter at den kom inn i israelsk luftrom.

To bakke-til-luft raketter av typen Patriot ble skutt opp i et forsøk på å skyte ned dronen, men de lyktes ikke med å treffe eller å gjøre merkbar skade på den.

I stedet falt deler av en Patriot-rakett ned i kibbutz Ayelet Hashahar der en jente ble lettere skadet. I tillegg skal fragmentene ha antent kratt i området.

Kartet viser kibbutz Ayelet Hashahar i det nordlige Israel.

Dronen skal på det meste ha vært 4 kilometer inne i Israel.

Heller ikke et israelsk jagerfly klarte å skyte ned dronen etter å ha avfyrt et luft-til-luft missil. Til slutt returnerte det fremmede flyet tilbake til Syria.

Ha’aretz skriver at det kan ha vært en russisk drone, mens andre medier melder at den kan ha tilhørt regjeringsstyrkene i Syria eller terrororganisasjonen Hizbollah.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise