Israelsk fly nødlandet torsdag kveld

Et passasjerfly fra det israelske selskapet El Al måtte nødlande på Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv like før midnatt torsdag.
Skjermdump fra flyets radar, via Ha'aretz.
Skjermdump fra flyets radar, via Ha'aretz.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

El Al-flyet er en Boeing 737, som hadde 182 passasjerer om bord. Flyet tok av fra Tel Aviv for å fly til Kiev i Ukraina tidligere i kveld. Etter avgangen eksploderte et av dekkene på flyet. Dermed ble turen mot Kiev avbrutt, og flyet måtte nødlande i Tel Aviv. Flyet sirkulerte over havet for å slippe ut drivstoff i forkant av nødlandingen.

Det var usikkert hvor dramatisk nødlandingen ville komme til å bli, fordi det ikke var avklart hvilket av hjulene som hadde eksplodert, ifølge Ha’aretz. Ben Gurion-flyplassen økte kriseberedskapsnivået, og flere titalls politibiler og ambulanser sto klare på stedet.

Kort tid før midnatt lokal tid landet flyet. Nødlandingen ble vellykket og bortsett fra at noen av passasjerene opplevde angstanfall, kom ingen til skade.

Jerusalem Post har publisert en video av nødlandingen, som du kan se her.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise