Sender redningsmannskaper til Mexico

Israel skal hjelpe til med redningsarbeidet i det jordskjelvrammede landet.

Israelske redningsmannskap øver på å redde personer fra ruinene etter et jordskjelv. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske redningsmannskap øver på å redde personer fra ruinene etter et jordskjelv. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Israel vil sende redningsmannskaper til Mexico etter det kraftige jordskjelvet som rystet landet tirsdag. Flere bygninger har kollapset og minst 248 mennesker har mistet livet. Mange av de omkomne er barn, skriver avisen Times of Israel.

Flere titalls bygninger skal være ødelagt i tettbebygde strøk i hovedstaden Mexico by og i nærliggende områder. Flere store høyhus skal ha svinget da det kraftige jordskjelvet, som skal ha hatt en styrke på 7,1, traff landet i Amerika.

En av bygningene som har kollapset er en barneskole. Redningsmannskaper jobber på spreng med å forsøke å redde overlevende barn i ruinene. Jordskjelvet regnes som det dødeligste som har rammet landet siden 1985. Da omkom 10.000 personer.

Mexico skal ha takket ja til å få hjelp av Israel etter at statsminister Benjamin Netanyahu tilbydde hjelp til det jordskjelvrammede landet. 50 spesialtrente personer fra det israelske forsvaret er ventet å reise til Mexico allerede i løpet av onsdagen.

– Netanyahu har beordret at søk- og redningsoperasjonen skal dra til Mexico så fort som overhodet mulig, opplyser statsministerens kontor i en pressemelding.

Israelske diplomater i Mexico har vært i kontakt med lokale myndigheter for å finne ut nøyaktig hva slags hjelp Mexico har behov for akkurat nå.

Netanyahu var nylig på besøk i Mexico by og traff president Enrique Pena Nieto. I en uttalelse sier den israelske statsministeren at Israel tenker på den mexicanske presidenten og resten av landet hans. De siste årene har Israel sendt redningsmannskaper for å bistå ved jordskjelv også i Italia og Nepal.

Israel er ofte det første landet til å sende hjelp etter naturkatastrofer.

Netanyahu var nylig i Mexico by og møtte president Enrique Pena Nieto. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Netanyahu var nylig i Mexico by og møtte president Enrique Pena Nieto. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Forrige artikkelDømt til 18 års fengsel for knivterror
Neste artikkelTerroristene motiveres av håp
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.