Israel hjelper afghanske flyktninger

– Dette er selve kjernen i Israels verdier, sier leder av utenriksdepartementet.
Israel har donert fem millioner kroner til afghanske flyktninger som har flyktet til nabolandet Tadsjikistan. Midlene skal gå til blant annet husly, mat og utdanning gjennom FNs høykommissær for flyktninger. (Foto: UNHCR)

Utenriksminister Yair Lapid har godkjent en donasjon på rundt fem millioner kroner til å hjelpe afghanske flyktninger som har flyktet til nabolandet Tadsjikistan etter at Taliban tok makten i landet, skriver Yedioth Ahronot.

Det er første gang Israel adresserer dette spørsmålet i offisiell kapasitet og midlene forventes å bli overført gjennom FNs høykommissær for flyktninger.

Ifølge utenriksdepartementet er donasjonen ment å integreres med annen internasjonal bistand for å gi helsehjelp, sanitærforhold, husly, utdanning, mat og profesjonell opplæring til de afghanske flyktningene.

– Israel er stolt av å være del av en internasjonal innsats for å hjelpe afghanere på flukt fra Taliban-regimet i Afghanistan. Dette samarbeidet med FNs organisasjon for flyktninger, gjennom vårt byrå for internasjonalt samarbeid, Mashav, er selve kjernen i Israels verdier, forteller Alon Ushpiz, generaldirektør i det israelske utenriksdepartementet.

Frem til nå har israelsk bistand til afghanske flyktninger gått gjennom ideelle organisasjoner som IsraAID, som blant annet finansierte redningsaksjoner for afghanske flyktninger.

Det ultraortodokse Borough Park-samfunnet i New York har også hjulpet de afghanske flyktningene ved å dele ut utallige matpakker stemplet med ordene: «Med kjærlighet fra det jødiske samfunnet».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise