Fatwa mot Genève-avtalen

Den palestinske foreningen for religiøse lærde er et av de ledende islamske organene i det palestinske området.

En flyktning som godtar erstatning som et alternativ til retten til å vende tilbake vil bli behandlet som en forræder som selger sin eiendom til fienden.

Mens israelere og palestinere samlet seg i Sveits for å underskrive “Genève-avtalen” i begynnelsen av desember, utstedte denne foreningen en fatwa, en religiøs forordning, som forbyr noen muslim å undertegne en avtale som oppgir “retten til å vende tilbake” for alle de arabiske flyktningene fra Israel i 1948 til sine opprinnelige hjem innenfor Israel.

Fatwaen ble offentliggjort i Nablus den 1. desember. Der heter det blant annet: “Flyktningene og de fordrevne har en historisk og legitim rett til å vende tilbake til sine landsbyer, byer og hjem. Retten til å vende tilbake kan ikke oppgis, og enhver avtale og ethvert dokument som ikke oppnår full og betingelsesløs rett for flyktninger til å vende tilbake til sine hjem er død og maktesløs og binder ikke det palestinske folket.”

Ifølge fatwaen vil en flyktning som godtar erstatning som et alternativ til retten til å vende tilbake bli behandlet som en forræder som selger sin eiendom til fienden. “Motstand er den eneste måten å løse den palestinske saken på,” sier fatwaen.

Kilde: Artikkel i Jerusalem Post av Khaled Abu Toameh 2. desember 2003.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelPlaner om ensidige tiltak ved fortsatt terror
Neste artikkelTre palestinere drept
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise