Hva mener palestinerne?

Den norske forskningsstiftelsen Fafo har foretatt en omfattende meningsmåling i de palestinske selvstyreområdene på Vestbredden og Gaza.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det kommer fram at palestinerne har mistet tilliten til sine ledere. Dersom det ble holdt valg nå, ville Fatah ha vunnet. Men nesten alle ønsker at Fatah skal få nye ledere. Og et stort flertall (93 %) ønsker at Fatah og Hamas skal danne en samlingsregjering.

Mange er redd for væpnede konflikter mellom ulike palestinske grupper.

Et lite flertall (53 %) av palestinerne ønsker at de palestinske gruppene skal slutte å sende raketter inn i Israel. Det gjelder 73 % av Fatah-tilhengerne, men også 33 % av Hamas-tilhengerne. Ifølge Åge A. Tiltnes, en av forskerne i Fafo, tror mange palestinere at raketter mot Israel styrker palestinernes forhandlingsposisjon.

Skyld for Gaza-krigen
Når det gjelder hvem som hadde skylden for krigen i Gaza, viser tallene fra selve undersøkelsen at 19 prosent av palestinerne både på Vestbredden og Gaza legger skylden “i stor grad” på Hamas. 13 prosent til legger skylden på Hamas “i noen grad”, og 17 prosent litt. Summen av det er 49 prosent. De andre 51 prosent legger hele skylden på Israel. Av de høyest utdannede innbyggerne mener bare 42 prosent at Hamas ikke hadde noen skyld. Av Fatah-tilhengerne mente 40 prosent at Hamas hadde skylden “i stor grad”, 17 prosent i noen grad, 19 prosent i liten grad og bare 24 prosent overhodet ikke.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise