To grupper ledere

Hovedkravet til en leder er ikke erfaring, selv om det ikke ville skade, men visjoner, mener veteranjournalisten Eitan Haber i Yedioth Aharonoth.

David Ben-Gurion og Menachem Begin var ledere som kunne gi folket en horisont og en visjon. Med deres retoriske evner kunne de mane troppene til innsats på slagmarken, skriver Eitan Haber.

Haber sorterer dagens israelske ledere i to grupper.

I den første gruppen er president Shimon Peres, Ap-leder Ehud Barak og Likud-leder Benjamin Netanyahu.

I den andre gruppen er kandidatene i Kadimas ledervalg i september; Tzipi Livni, Shaul Mofaz, Avi Dichter og Meri Sheetrit.

– Peres, Barak og Netanyahu kan bli definert som «menn med visjoner», som har evne til å se lengre enn de daglige spørsmål. Deres syn på verden er velformulert og bygger på drømmer blandet med realiteter. Vi kan finne viktige deler av deres livssyn, visjoner og framtidsplaner i bøkene og artiklene som de har skrevet i årenes løp. Hadde de ikke valgt å gå inn i politikk, kunne vi kanskje funnet dem som ledere av en avdeling på et universitet, skriver Haber.

– Men hva er visjonene til medlemmene av den andre gruppen; Livni, Mofaz, Dichter og Sheetrit? fortsetter Haber. Hva er deres løsning på det palestinske problem? Og hva med den syriske front? Er de villig til å gi opp Golan-høydene? Støtter de tanken om en enstats-løsning for to nasjoner? Hva med tostats-løsningen? Hva tenker de om integrering av etiopiske immigranter? Hva med helse? Hva med velferd?

De har kanskje en visjon, men vi vet ikke enda hva den er, skriver Haber.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelGeorgia sett fra Israel
Neste artikkelVåpen strømmer fritt inn til Hizbollah
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise