22.000 palestinere dro etter at IDF gikk inn

  Den israelske hæren har tatt kontroll over den palestinske flyktningeleiren Balata utenfor Nablus, og satt opp minst to kommandoposisjoner. Etter ordre fra IDF har 22.000 palestinere som bor i flyktningeleiren torsdag forlatt området, og dratt mot Nablus. IDF gav palestinerne fritt leide, så lenge de ikke bar våpen. Noen palestinere har valgt å bli igjen i flyktningeleiren. Palestinske kilder har hevdet at deres styrker fanget 14 israelske soldater i en bygning torsdag formiddag, og truet dem på livet. IDF avviser påstandene. Israelske soldater skal ha gått fra hus til hus og brutt seg inn, ifølge palestinske kilder. IDF sier de vil opprettholde kontrollen av flyktningeleiren inntil de når sine mål: Arrestasjon av mistenkte terrorister og konfiskering av våpen. Kampene om Balata startet natt til torsdag, og én israelsk soldat og 10 palestinere er hittil rapportert drept. Det er første gang Israel går inn i en flyktningeleir etter utbruddet av intifadaen i september 2000.

  Den israelske hæren har tatt kontroll over den palestinske flyktningeleiren Balata utenfor Nablus, og satt opp minst to kommandoposisjoner. Etter ordre fra IDF har 22.000 palestinere som bor i flyktningeleiren torsdag forlatt området, og dratt mot Nablus. IDF gav palestinerne fritt leide, så lenge de ikke bar våpen. Noen palestinere har valgt å bli igjen i flyktningeleiren. Palestinske kilder har hevdet at deres styrker fanget 14 israelske soldater i en bygning torsdag formiddag, og truet dem på livet. IDF avviser påstandene. Israelske soldater skal ha gått fra hus til hus og brutt seg inn, ifølge palestinske kilder. IDF sier de vil opprettholde kontrollen av flyktningeleiren inntil de når sine mål: Arrestasjon av mistenkte terrorister og konfiskering av våpen.
  Kampene om Balata startet natt til torsdag, og én israelsk soldat og 10 palestinere er hittil rapportert drept. Det er første gang Israel går inn i en flyktningeleir etter utbruddet av intifadaen i september 2000.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelFiendskap kartlegges
  Neste artikkel22.000 palestinere dro etter at IDF gikk inn
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise