Presenterer “den mest seriøse” fredsplan

    Lørdag kveld starter statsminister Ariel Sharon et tredagers besøk i Washington. - Jeg vil presentere en plan, en seriøs plan, kanskje den mest seriøse som har blitt presentert til nå, om hvordan vi kan nå frem til fred i Midtøsten, om hvordan vi kan få fred mellom oss og palestinerne, sa Sharon i et TV-intervju torsdag kveld. Det er ventet at sentrale punkter i Sharons fredsplan blant annet er en internasjonal fredskonferanse, en langsiktig midlertidig avtale og det Sharon omtaler som "smertelige innrømmelser". Ariel Sharon kommer også til å presentere sine planer om en buffersone langst største deler av Vestbredden. Meldinger fra Washington tyder på at president Bush vil få mer støtte fra den jødiske befolkningen i USA i neste presidentvalg, i forhold til det siste. Bush fikk bare 19 prosent av de jødiske stemmene i 2000. Hans støtte til Israel har antakeligvis økt dette til 35-40 prosent, anslår en analytiker. Krystalllklar støtteerklæring Kongressen trosset skepsis fra Det hvite hus og vedtok torsdag med overveldende flertall en støtteerklæring til Israel, melder NTB. I Senatet ble støtteerklæringen vedtatt med 94 mot 2 stemmer, mens Representantenes hus vedtok en nesten likelydende resolusjon med 352 mot 21 stemmer.

   

  Lørdag kveld starter statsminister Ariel Sharon et tredagers besøk i Washington. – Jeg vil presentere en plan, en seriøs plan, kanskje den mest seriøse som har blitt presentert til nå, om hvordan vi kan nå frem til fred i Midtøsten, om hvordan vi kan få fred mellom oss og palestinerne, sa Sharon i et TV-intervju torsdag kveld. Det er ventet at sentrale punkter i Sharons fredsplan blant annet er en internasjonal fredskonferanse, en langsiktig midlertidig avtale og det Sharon omtaler som “smertelige innrømmelser”. Ariel Sharon kommer også til å presentere sine planer om en buffersone langst største deler av Vestbredden. Meldinger fra Washington tyder på at president Bush vil få mer støtte fra den jødiske befolkningen i USA i neste presidentvalg, i forhold til det siste. Bush fikk bare 19 prosent av de jødiske stemmene i 2000. Hans støtte til Israel har antakeligvis økt dette til 35-40 prosent, anslår en analytiker.

  Krystalllklar støtteerklæring
  Kongressen trosset skepsis fra Det hvite hus og vedtok torsdag med overveldende flertall en støtteerklæring til Israel, melder NTB. I Senatet ble støtteerklæringen vedtatt med 94 mot 2 stemmer, mens Representantenes hus vedtok en nesten likelydende resolusjon med 352 mot 21 stemmer.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkel“Tar avstand fra selvmordsbomber”
  Neste artikkelInn i Nablus for å slå ned terror
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise