Minst 16 israelere drept

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Minst 16 mennesker ble drept og 57 skadet da en palestinsk terrorist sprengte seg selv i luften i et biljardlokale i Rishon Lezion tirsdag. Bygningen raste delvis sammen og gjorde redningsarbeidet svært vanskelig – Jeg er i total sjokktilstand av det jeg ser her, sier Aviad Cohen (20). Terrorist-organisasjonen Hamas tok kort tid senere på seg skylden for aksjonen. En mann som sa han tilhørte Hamas ringte nyhetsbyrået AFP og truet med flere aksjoner mot israelske mål. Den palestinske talskvinnen Hanan Ashrawi fordømte ikke terrorangrepet i et intervju med TV-stasjonen Al Jazeera, men sa at det beviser at Sharon ikke kan sørge for sikkerhet for sitt folk på tross av bruk av militære styrke. Bombeangrepet skjedde samtidig med at møtet mellom statsminister Ariel Sharon og USAs president George W. Bush skulle finne sted. Sharon vender nå hjem fra Washington.

  Første på nesten én måned Selvmordsaksjonen var den første som har rammet Israel siden en ung kvinne drepte seg selv og seks andre mennesker i sentrum av Jerusalem 12. april. Politiet kjente tirsdag kveld ikke identiteten til mannen som utløste sprengladningen i Rishon Letzion. (Bildene er av skadde israelere fra tidligere selvmordsaksjoner.)  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelFlukt fra Irak 1970-71
  Neste artikkelPresser Arafat til å stanse volden
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.