Nektet å støtte plan for kriseøkonomi

  Statsminister Ariel Sharon sparket mandag kveld fire av fem Shas-ministre i regjeringen, etter at partiet nektet å støtte regjeringens kriseplan for den hardt rammede israelske økonomien. I tillegg sendte også Sharon alle partiets statssekretærer på dør, sammen med regjeringens representanter fra United Torah Judaism-partiet. Den økonomiske kriseplanen foreslår kutt på rundt 13 milliarder shekel i budsjettet for 2002. Også uten de to partiene har Sharons koalisjon fortsatt parlamentarisk støtte fra 65 medlemmer i Knesset. Shas-leder Eli Yishai, som nå går av som innenriksminister, sier Shas ikke er redd for å komme i opposisjon. De ultra-ortodokse (haredi) partiene som nå går ut av regjeringen, reagerte på regjeringens forslag om å kutte i stønaden til barn med foreldre som ikke tjenestegjør i hæren.

  Statsminister Ariel Sharon sparket mandag kveld fire av fem Shas-ministre i regjeringen, etter at partiet nektet å støtte regjeringens kriseplan for den hardt rammede israelske økonomien. I tillegg sendte også Sharon alle partiets statssekretærer på dør, sammen med regjeringens representanter fra United Torah Judaism-partiet. Den økonomiske kriseplanen foreslår kutt på rundt 13 milliarder shekel i budsjettet for 2002.
  Også uten de to partiene har Sharons koalisjon fortsatt parlamentarisk støtte fra 65 medlemmer i Knesset.
  Shas-leder Eli Yishai, som nå går av som innenriksminister, sier Shas ikke er redd for å komme i opposisjon.
  De ultra-ortodokse (haredi) partiene som nå går ut av regjeringen, reagerte på regjeringens forslag om å kutte i stønaden til barn med foreldre som ikke tjenestegjør i hæren.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelRedusert terror
  Neste artikkelFår øke sikkerheten
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise