Tre drept, Al-Aqsa-brigadene tar ansvaret

  Minst tre mennesker ble drept og rundt 40 skadet da en palestinsk terrorist sprengte seg selv i luften i hjertet av Rishon Lezion, nord for Tel-Aviv, onsdag kveld. Byens hovedgate var full av folk da eksplosjonen skjedde. Den palestinske terroristen plasserte seg selv mellom en gruppe eldre israelere som satt og spilte sjakk, før han utløste sine eksplosiver i magebeltet. I følge øyenvitner skal selvmordsbomberen ha hatt blondt hår, og ellers fremstått som en vest-europeer, for ikke å tiltrekke seg mistanke. Sikkerhetssjefer advarer nå israelerne til å være fullt på vakt mot nye angrep. Al-Aqsa-brigadene har påtatt seg ansvaret for selvmordsangrepet. I erklæringen hevdes det også at en lang rekke nye selvmordsbombere fra Fatah-bevegelsen står klar til å ofre seg selv i kampen mot Israel. Den palestinske selvstyremyndigheten til Yasser Arafat fordømte angrepet og kalte det et terroristangrep som setter kampen for palestinsk uavhengighet i fare.

  Minst tre mennesker ble drept og rundt 40 skadet da en palestinsk terrorist sprengte seg selv i luften i hjertet av Rishon Lezion, nord for Tel-Aviv, onsdag kveld. Byens hovedgate var full av folk da eksplosjonen skjedde. Den palestinske terroristen plasserte seg selv mellom en gruppe eldre israelere som satt og spilte sjakk, før han utløste sine eksplosiver i magebeltet. I følge øyenvitner skal selvmordsbomberen ha hatt blondt hår, og ellers fremstått som en vest-europeer, for ikke å tiltrekke seg mistanke. Sikkerhetssjefer advarer nå israelerne til å være fullt på vakt mot nye angrep. Al-Aqsa-brigadene har påtatt seg ansvaret for selvmordsangrepet. I erklæringen hevdes det også at en lang rekke nye selvmordsbombere fra Fatah-bevegelsen står klar til å ofre seg selv i kampen mot Israel. Den palestinske selvstyremyndigheten til Yasser Arafat fordømte angrepet og kalte det et terroristangrep som setter kampen for palestinsk uavhengighet i fare.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelUroer USA og Israel
  Neste artikkelAdvarer mot bølge av selvmordsangrep
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise