19 drept, 50 skadet

  Minst 19 israelere ble drept og 50 skadet da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften på en fullsatt buss sør i Jerusalem tirsdag morgen. Passasjerene i bussen var i hovedsak elever på vei til en videregående skole. Tilstanden for fem av de skadde er alvorlig. - Hva slags stat tenker palestinerne seg egentlig?, spurte Israels statsminister Ariel Sharon da han besøkte åstedet og så ødeleggelsene. Politiet sperret av området mens de undersøkte om det fantes andre bomber i området. Politiet fortsatte tirsdag å søke etter flere selvmordsbombere. – Vi har presis informasjon om andre planlagte selvmordsangrep i Jerusalem. Vi leter over hele byen, sa Jerusalems politisjef Mickey Levy, ifølge NTB. Hamas har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet. Selvmordsbomberens far sier han er "veldig glad" for å høre at hans sønn stod bak det dødbringende angrepet.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Minst 19 israelere ble drept og 50 skadet da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften på en fullsatt buss sør i Jerusalem tirsdag morgen. Passasjerene i bussen var i hovedsak elever på vei til en videregående skole. Tilstanden for fem av de skadde er alvorlig. – Hva slags stat tenker palestinerne seg egentlig?, spurte Israels statsminister Ariel Sharon da han besøkte åstedet og så ødeleggelsene. Politiet sperret av området mens de undersøkte om det fantes andre bomber i området. Politiet fortsatte tirsdag å søke etter flere selvmordsbombere. – Vi har presis informasjon om andre planlagte selvmordsangrep i Jerusalem. Vi leter over hele byen, sa Jerusalems politisjef Mickey Levy, ifølge NTB. Hamas har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet. Selvmordsbomberens far sier han er "veldig glad" for å høre at hans sønn stod bak det dødbringende angrepet.


  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelIsraelernes syn på en palestinsk stat
  Neste artikkelArafat kan bli utvist
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise