Godkjente nytt “sikkerhetskonsept”

  25 av 26 regjeringsmedlemmer stemte søndag for det Israel kaller et nytt

  "sikkerhetskonsept". Utenriksminister Shimon Peres var den eneste ministeren som gikk imot planene, som inkluderer bygging av et sikkerhetsgjerde øst for "den grønne linje" og rundt Jerusalem, en 20 kilometer buffersone vest for Jordan-elven og fortsatt tilstedeværelse av IDF-styrker på Vestbredden. Shimon Peres protesterte først og fremst på buffersonen i Jordan-dalen, som utgjør omkring en fjerdedel av Vestbredden. Utenriksministeren truet med å trekke seg fra regjeringen hvis forslaget ble godkjent. Dan Naveh, minister uten portefølje, svarte at Peres hørtes ut som en nybegynner i regjeringen, og

  påpekte at han ikke innså at dette kartet som vil bedre Israels vanskelige sikkerhetssituasjon, er blitt presentert for regjeringen en rekke ganger, også når Yitzhak Rabin var statsminister. Mens Shimon Peres er motstander av "sikkerhetskonseptet" fordi han mener det innebærer en anneksjon av for mye av Vestbredden, argumenterte de to ministrene fra NRP for at sikkerhetsgjerdet må bygges enda lengre øst for "den grønne linje".

   Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
   For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

  25 av 26 regjeringsmedlemmer stemte søndag for det Israel kaller et nytt

  "sikkerhetskonsept". Utenriksminister Shimon Peres var den eneste ministeren som gikk imot planene, som inkluderer bygging av et sikkerhetsgjerde øst for "den grønne linje" og rundt Jerusalem, en 20 kilometer buffersone vest for Jordan-elven og fortsatt tilstedeværelse av IDF-styrker på Vestbredden. Shimon Peres protesterte først og fremst på buffersonen i Jordan-dalen, som utgjør omkring en fjerdedel av Vestbredden. Utenriksministeren truet med å trekke seg fra regjeringen hvis forslaget ble godkjent. Dan Naveh, minister uten portefølje, svarte at Peres hørtes ut som en nybegynner i regjeringen, og

  påpekte at han ikke innså at dette kartet som vil bedre Israels vanskelige sikkerhetssituasjon, er blitt presentert for regjeringen en rekke ganger, også når Yitzhak Rabin var statsminister. Mens Shimon Peres er motstander av "sikkerhetskonseptet" fordi han mener det innebærer en anneksjon av for mye av Vestbredden, argumenterte de to ministrene fra NRP for at sikkerhetsgjerdet må bygges enda lengre øst for "den grønne linje".

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkel“En nasjons selvmord”
  Neste artikkelØkt militærtjeneste
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise