Palestinerne trenger nye ledere

    På tross av at Bush unngikk å nevne Yassir Arafat ved navn, var mandagens tale om en fremtidig palestinsk stat den sterkeste kritikken den amerikanske presidenten har kommet med av den palestinske lederen hittil. Bush gjorde det klart at han ikke tror fred og statsdannelse vil bli oppnådd for palestinerne så lenge Arafat er deres leder. - Når palestinerne har nye ledere, nye institusjoner og nye sikkerhetsordninger med sine naboer, vil USA støtte opprettelsen av en palestinsk stat hvor grensene og innholdet i statens suverenitet vil være midlertidige inntil de er løst ved en endelig avtale for Midtøsten, sa Bush. USAs presidents tale [full versjon på engelsk] er en støtte til Israels statsminister Ariel Sharons politikk, som vektlegger at terroren og volden må stanse og reformer i PA gjennomføres før man kan gå videre til en palestinsk statsdannelse. Diplomatiske kilder i Washington sier at Bushs tale var den tøffeste de har hørt ham holde mot de palestinske selvstyremyndigheter. Jerusalem fornøyd Minister uten portefølje i den israelske regjering, Dan Naveh, sier at Bushs tale representerer "slutten på den arabiske æra, og en seier for Israel". Offisielle israelske talsmenn påpeker hva Bushs tale ikke inneholdt: Ikke et krav om umiddelbar tilbaketrekning fra Vestbredden, ikke krav om at Israel skal tilbake til 1967-grensene og ikke en stram kalender for videre forhandlinger. Bush nevnte ikke en gang den mye omtalte fredskonferansen for Midtøsten som USA tidligere har ønsket skal komme i løpet av sommeren. Politisk drap på Yassir Arafat - Arafat ble politisk myrdet av president George W. Bush mandag, skriver Ha'arets korrespondent David Landau. Bushs dom er at Arafat er den skyldige part i konflikten. (25.06) IDF presenterte ny stridsvogn Mandag presenterte det israelske forsvaret en ny generasjon Merkava-stridsvogn, Merkava IV, som omtales som "verdens sikreste stridsvogn". (25.06) Renten opp til 9,1 prosent Israels nasjonalbank satte mandag renten opp med to prosentpoeng, til 9,1 prosent. (25.06) Vil angripe Hamas på Gaza-stripen - Israel forbereder et omfattende angrep på Hamas på Gaza-stripen, sa statsminister Ariel Sharon mandag. (25.06) Selvmordsbombe avverget Politiet sier en stor selvmordsbombe ble avverget i Beit Shemesh-området mandag kveld. Det har også kommet advarsler om at nye palestinske angrep er under forberedelse i Jerusalem-området.

   

  På tross av at Bush unngikk å nevne Yassir Arafat ved navn, var mandagens tale om en fremtidig palestinsk stat den sterkeste kritikken den amerikanske presidenten har kommet med av den palestinske lederen hittil. Bush gjorde det klart at han ikke tror fred og statsdannelse vil bli oppnådd for palestinerne så lenge Arafat er deres leder.

  – Når palestinerne har nye ledere, nye institusjoner og nye sikkerhetsordninger med sine naboer, vil USA støtte opprettelsen av en palestinsk stat hvor grensene og innholdet i statens suverenitet vil være midlertidige inntil de er løst ved en endelig avtale for Midtøsten, sa Bush. USAs presidents tale [full versjon på engelsk] er en støtte til Israels statsminister Ariel Sharons politikk, som vektlegger at terroren og volden må stanse og reformer i PA gjennomføres før man kan gå videre til en palestinsk statsdannelse.
  Diplomatiske kilder i Washington sier at Bushs tale var den tøffeste de har hørt ham holde mot de palestinske selvstyremyndigheter.

  Jerusalem fornøyd
  Minister uten portefølje i den israelske regjering, Dan Naveh, sier at Bushs tale representerer “slutten på den arabiske æra, og en seier for Israel”. Offisielle israelske talsmenn påpeker hva Bushs tale ikke inneholdt: Ikke et krav om umiddelbar tilbaketrekning fra Vestbredden, ikke krav om at Israel skal tilbake til 1967-grensene og ikke en stram kalender for videre forhandlinger. Bush nevnte ikke en gang den mye omtalte fredskonferansen for Midtøsten som USA tidligere har ønsket skal komme i løpet av sommeren.

  Politisk drap på Yassir Arafat
  – Arafat ble politisk myrdet av president George W. Bush mandag, skriver Ha’arets korrespondent David Landau. Bushs dom er at Arafat er den skyldige part i konflikten. (25.06)

  IDF presenterte ny stridsvogn
  Mandag presenterte det israelske forsvaret en ny generasjon Merkava-stridsvogn, Merkava IV, som omtales som “verdens sikreste stridsvogn”. (25.06)

  Renten opp til 9,1 prosent
  Israels nasjonalbank satte mandag renten opp med to prosentpoeng, til 9,1 prosent. (25.06)

  Vil angripe Hamas på Gaza-stripen
  – Israel forbereder et omfattende angrep på Hamas på Gaza-stripen, sa statsminister Ariel Sharon mandag. (25.06)

  Selvmordsbombe avverget
  Politiet sier en stor selvmordsbombe ble avverget i Beit Shemesh-området mandag kveld. Det har også kommet advarsler om at nye palestinske angrep er under forberedelse i Jerusalem-området.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelØkt militærtjeneste
  Neste artikkelArresterer ikke mordere
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise