Vedtatt i regjeringen

  Etter et tolvtimers regjeringsmøte gikk finansbudsjettet for neste år gjennom i den israelske regjeringen tirsdag, på

  tross av at representanter fra Arbeiderpartiet og Shas gikk imot budsjettet. Resultatet blir omtalt som en stor politisk seier for statsminister Ariel Sharon og finansminister Silvan Shalom. Ha'aretz melder i dag at den dype politiske uenigheten som nå har oppstått kan føre frem til nyvalg på et tidligere tidspunkt. Alle de sju Arbeiderparti-representantene og de fem Shas-representantene stemte mot budsjettet, noe som gav et svært begrenset ja-flertall med 14 mot 12 stemmer.

  Arbeiderpartiets leder, forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer, truer med å trekke partiet ut av regjeringen. Det er ventet en enda sterkere dragkamp om budsjettet når dette skal behandles i Knesset. Sharon forventer at alle ministre da vil stemme til fordel for gårsdagens vedtatte finansbudsjett.

  Etter et tolvtimers regjeringsmøte gikk finansbudsjettet for neste år gjennom i den israelske regjeringen tirsdag, på

  tross av at representanter fra Arbeiderpartiet og Shas gikk imot budsjettet. Resultatet blir omtalt som en stor politisk seier for statsminister Ariel Sharon og finansminister Silvan Shalom. Ha’aretz melder i dag at den dype politiske uenigheten som nå har oppstått kan føre frem til nyvalg på et tidligere tidspunkt. Alle de sju Arbeiderparti-representantene og de fem Shas-representantene stemte mot budsjettet, noe som gav et svært begrenset ja-flertall med 14 mot 12 stemmer.

  Arbeiderpartiets leder, forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer, truer med å trekke partiet ut av regjeringen. Det er ventet en enda sterkere dragkamp om budsjettet når dette skal behandles i Knesset. Sharon forventer at alle ministre da vil stemme til fordel for gårsdagens vedtatte finansbudsjett.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkel«Det kristne høyre» og jødene i USA
  Neste artikkelMøtte Arafat, talte mot selvmordsbomber
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise