Prøvde å rekruttere israelske soldater som palestinske agenter

  Shin Bet Sikkerhetstjeneste i Israel har arrestert to israelske arabere fra Jerusalem-området. De to er mistenkt for å ha forsøkt å rekruttere kvinnelige israelske soldater til å bli informanter til de palestinske styrkene. Planen skal ha vært å få israelske jenter til å informere om hærens aktiviteter. Blant de som ble forsøkt vervet var både soldater, og unge jenter som var i ferd med å gå inn i hæren. Ei av jentene som blir omtalt i papirer som er beslaglagt, beskrives som et godt agent-objekt, fordi hun er rusmisbruker, og dermed trenger jevnlige forsyninger av penger til rus.

  Shin Bet Sikkerhetstjeneste i Israel har arrestert to israelske arabere fra Jerusalem-området. De to er mistenkt for å ha forsøkt å rekruttere kvinnelige israelske soldater til å bli informanter til de palestinske styrkene. Planen skal ha vært å få israelske jenter til å informere om hærens aktiviteter. Blant de som ble forsøkt vervet var både soldater, og unge jenter som var i ferd med å gå inn i hæren. Ei av jentene som blir omtalt i papirer som er beslaglagt, beskrives som et godt agent-objekt, fordi hun er rusmisbruker, og dermed trenger jevnlige forsyninger av penger til rus.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelHva slags fred?
  Neste artikkelBarn av Holocaust
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise