Har inntatt hele Hebron

  Søndag morgen våknet innbyggerne i Hebron opp til et strengt portforbud, og israelske stridsvogner i gatene. IDF skal nå har full kontroll i hele byen. Minister Eli Yishai sier fredagens angrep i Hebron krever en sterk militær gjengjeldelse, som ødeleggelse av terroristenes hjem og utvisning av deres familier. Det meldes foreløpig om at IDF har ødelagt to hus, eid av medlemmer i Islamsk hellig krig. Også andre steder på Vestbredden trapper IDF nå kraftig opp sin tilstedeværelse i områdene hvor det er kjent at terrorgrupper opererer. USA fordømmer fredagens terrorangrep i Hebron, og sier de forstår Israels behov for å bekjempe terror. Amerikanerne oppfordrer Israel til å sørge for at sivile palestinske liv blir beskyttet i gjengjeldelsesaksjonene som kommer. Forsvarsminister Shaul Mofaz sa søndag til USAs utenriksminister Colin Powell at Israel står overfor en "kraftig terrorbølge". Netanyahu sa til sin amerikanske kollega at det er en illusjon å forvente at Yassir Arafat vil gjøre noe for å beskytte Israel. "Arafat løfter ikke en finger for å stanse terror. Israel, som et hvert annet land, har rett til å forsvare sine innbyggere", sa Netanyahu.

  Søndag morgen våknet innbyggerne i Hebron opp til et strengt portforbud, og israelske stridsvogner i gatene. IDF skal nå har full kontroll i hele byen. Minister Eli Yishai sier fredagens angrep i Hebron krever en sterk militær gjengjeldelse, som ødeleggelse av terroristenes hjem og utvisning av deres familier. Det meldes foreløpig om at IDF har ødelagt to hus, eid av medlemmer i Islamsk hellig krig. Også andre steder på Vestbredden trapper IDF nå kraftig opp sin tilstedeværelse i områdene hvor det er kjent at terrorgrupper opererer. USA fordømmer fredagens terrorangrep i Hebron, og sier de forstår Israels behov for å bekjempe terror. Amerikanerne oppfordrer Israel til å sørge for at sivile palestinske liv blir beskyttet i gjengjeldelsesaksjonene som kommer. Forsvarsminister Shaul Mofaz sa søndag til USAs utenriksminister Colin Powell at Israel står overfor en "kraftig terrorbølge". Netanyahu sa til sin amerikanske kollega at det er en illusjon å forvente at Yassir Arafat vil gjøre noe for å beskytte Israel. "Arafat løfter ikke en finger for å stanse terror. Israel, som et hvert annet land, har rett til å forsvare sine innbyggere", sa Netanyahu.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelMIFFs debattforum hacket
  Neste artikkelSjubarnsmor drept på Vestbredden
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise