“Sharon foreslo regjering uten Shas”

  Statsminister Sharon foreslo en koalisjon uten Shas, til fordel for Shinui, Nasjonalreligiøst parti og United Torah Judaism, ifølge Shinui-representanten Avraham Poraz. Ryktet om en slik regjering har vakt sinne i Shas, som anklager Shinui for rasisme. Denne anklagen skyldes at Shinui er villige til å gå inn i regjering sammen med UTJs "vestlige" ultra-ortodokse, men ikke de "orientalske" i Shas-partiet. Ifølge Poraz er grunnen til at UTJ er mer aktuelle å samarbeide med, at de ikke har så store krav om å få plasser i kabinettet. Dermed mener han at de ultraortodokse ikke vil få særlig innflytelse, hvis ikke Shas er med i regjeringen.

   Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
   For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

  Statsminister Sharon foreslo en koalisjon uten Shas, til fordel for Shinui, Nasjonalreligiøst parti og United Torah Judaism, ifølge Shinui-representanten Avraham Poraz. Ryktet om en slik regjering har vakt sinne i Shas, som anklager Shinui for rasisme. Denne anklagen skyldes at Shinui er villige til å gå inn i regjering sammen med UTJs "vestlige" ultra-ortodokse, men ikke de "orientalske" i Shas-partiet. Ifølge Poraz er grunnen til at UTJ er mer aktuelle å samarbeide med, at de ikke har så store krav om å få plasser i kabinettet. Dermed mener han at de ultraortodokse ikke vil få særlig innflytelse, hvis ikke Shas er med i regjeringen.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelUndertrykkelse i Egypt
  Neste artikkelBekymring for krigen mot Irak
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise