Streik kan lamme Israels økonomi

  Israels største arbeidstakerforening, Histadrut, sier de vil starte generalstreik onsdag i protest mot regjerings omfattende sparepakke. En streik vil kunne lamme store deler av israelsk økonomi, fordi havner, banker og offentlige kontorer blir stengt. Histadrut-leder Amir Peretz sier streiken vil starte allerede onsdag morgen, som del av en "kompromissløs kamp" mot spareplanen. Finansdepartementet ønsker å ta spareplanen opp til votering i Knesset onsdag. Tusenvis av offentlige ansatte vil miste jobbene dersom kuttene på rundt 11 milliarder shekel blir gjennomført. Finansminister Benjamin Netanyahu mener kuttene er nødvendige, og sier det vil føre Israel nærmere en markedsorientert økonomi. Mandag varslet den israelske statsbanken en rentenedgang på 0,3 prosentpoeng, til 8,4 prosent. (28.04 ETTERMIDDAG)

  Israels største arbeidstakerforening, Histadrut, sier de vil starte generalstreik onsdag i protest mot regjerings omfattende sparepakke. En streik vil kunne lamme store deler av israelsk økonomi, fordi havner, banker og offentlige kontorer blir stengt. Histadrut-leder Amir Peretz sier streiken vil starte allerede onsdag morgen, som del av en "kompromissløs kamp" mot spareplanen. Finansdepartementet ønsker å ta spareplanen opp til votering i Knesset onsdag. Tusenvis av offentlige ansatte vil miste jobbene dersom kuttene på rundt 11 milliarder shekel blir gjennomført. Finansminister Benjamin Netanyahu mener kuttene er nødvendige, og sier det vil føre Israel nærmere en markedsorientert økonomi. Mandag varslet den israelske statsbanken en rentenedgang på 0,3 prosentpoeng, til 8,4 prosent. (28.04 ETTERMIDDAG)

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelHvem er Mahmoud Abbas (Abu Mazen)?
  Neste artikkelTo israelske soldater skadet
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise