“Våpenhvile” er gift dekket av honning

  Gideon Meir, som er sentral i det israelske utenriksdepartementet, tror våpenhvilen PA og de palestinske terrororganisasjonene har inngått vil vare for en kort stund. Når den bryter sammen og IDF svarer på terrorangrepene, vil Israel bli anklaget for å "bryte våpenhvilen". Diplomatiske kilder i Jerusalem tror statsminister Mahomoud Abbas håper å kunne bruke de tre månedene med midlertidig våpenhvile til å organisere selvstyremyndighetenes sikkerhetsapparat. Abbas håper også å vinne popularitet i de palestinske gatene dersom slutt på terrorangrep fører til lettelser fra israelsk side. Israel ønsker amerikanske garantier på at PA vil ødelegge terroristenes infrastruktur i områder hvor de skal overta sikkerhetskontroll. Den palestinske forhandlingslederen Mohammed Dahlan, skal ha sagt at han ikke har planer om å arrestere aktivister eller avvæpne terrororganisasjonene. Det er ventet at en formell bekreftelse på en palestinsk midlertidig våpenhvile vil bli gitt i løpet av helgen.

  Gideon Meir, som er sentral i det israelske utenriksdepartementet, tror våpenhvilen PA og de palestinske terrororganisasjonene har inngått vil vare for en kort stund. Når den bryter sammen og IDF svarer på terrorangrepene, vil Israel bli anklaget for å “bryte våpenhvilen”. Diplomatiske kilder i Jerusalem tror statsminister Mahomoud Abbas håper å kunne bruke de tre månedene med midlertidig våpenhvile til å organisere selvstyremyndighetenes sikkerhetsapparat. Abbas håper også å vinne popularitet i de palestinske gatene dersom slutt på terrorangrep fører til lettelser fra israelsk side.
  Israel ønsker amerikanske garantier på at PA vil ødelegge terroristenes infrastruktur i områder hvor de skal overta sikkerhetskontroll. Den palestinske forhandlingslederen Mohammed Dahlan, skal ha sagt at han ikke har planer om å arrestere aktivister eller avvæpne terrororganisasjonene.
  Det er ventet at en formell bekreftelse på en palestinsk midlertidig våpenhvile vil bli gitt i løpet av helgen.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkel“Gi kurderne en stat”
  Neste artikkelTre Hamas-menn drept
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise