“Til og med jødene trenger frigjøring fra Israel”

  Med en hebraisk versjon, og et tilsynelatende mer fredelig budskap, blir en ny sang og et videoklipp vist igjen og igjen på palestinsk TV. Ifølge en journalist i Jerusalem Post som jevnlig følger palestinske medier, inneholder klippet i virkeligheten ikke en oppfordring til fredelig sameksistens. Videoens tema er frigjøring. I videoens klimaks, danser barn av forskjellige nasjonaliteter sammen, alle unntatt en ultraortodoks jøde. Han danser alene bak et gjerde. Til slutt klatrer han over gjerdet, og danser sammen med de andre barna. "Til og med jøder trenger frigjøring fra Israel", er budskapet, ifølge Itamar Marcus. Han medgir at videoen inneholder et lite skritt i riktig retning, idet den ikke direkte oppfordrer til vold (som mange av de tidligere propaganda-klippene). Men han peker likevel på at palestinernes sommerleire for barn fortsetter med å inndoktrinere verdien i selvmord og angrep mot Israel, og at disse leiroppholdene har sterk innflytelse på barna.
  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  Med en hebraisk versjon, og et tilsynelatende mer fredelig budskap, blir en ny sang og et videoklipp vist igjen og igjen på palestinsk TV. Ifølge en journalist i Jerusalem Post som jevnlig følger palestinske medier, inneholder klippet i virkeligheten ikke en oppfordring til fredelig sameksistens.
  Videoens tema er frigjøring. I videoens klimaks, danser barn av forskjellige nasjonaliteter sammen, alle unntatt en ultraortodoks jøde. Han danser alene bak et gjerde. Til slutt klatrer han over gjerdet, og danser sammen med de andre barna.
  “Til og med jøder trenger frigjøring fra Israel”, er budskapet, ifølge Itamar Marcus.
  Han medgir at videoen inneholder et lite skritt i riktig retning, idet den ikke direkte oppfordrer til vold (som mange av de tidligere propaganda-klippene). Men han peker likevel på at palestinernes sommerleire for barn fortsetter med å inndoktrinere verdien i selvmord og angrep mot Israel, og at disse leiroppholdene har sterk innflytelse på barna.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelAvfeier Bushs anklager
  Neste artikkelVann fra Tyrkia
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise