Drøfter løslatelse av Islamsk Jihad- og Hamas-fanger

  Regjeringen, som for to uker siden godkjente løslatelse av palestinske fanger, får en ny sjanse til å drøfte løslatelse av medlemmer av Hamas og Islamsk Jihad. Komitéen som har ansvaret for løslatelsene har sendt den vanskelige saken tilbake til regjeringen. Komitéen har godkjent en liste med 500 fanger som skal være "uten blod på hendene", som ble laget av forsvarsminister Mofaz i samarbeid med ledende sikkerhetsfolk. Disse vil etter planen bli satt fri i løpet av kommende uke, etter at Mahmoud Abbas har kommet tilbake fra Washington. Noe av debatten dreier seg om i hvilken grad man skal basere muligheten for løslatelsene på medlemskap i terrororganisasjoner. Sharon minnet komitéen som behandler løslatelsene om at "hvis terroren fortsetter og det ikke er noen ekte palestinsk innsats for å bekjempe og eliminere den, vil løslatelsene stanses. Løslatelsene vil bli tett oppfulgt, og vil bli gjort i små doser som står i forhold til beviselige palestinske handlinger for å øke sikkerheten."
   Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
   For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

  Regjeringen, som for to uker siden godkjente løslatelse av palestinske fanger, får en ny sjanse til å drøfte løslatelse av medlemmer av Hamas og Islamsk Jihad. Komitéen som har ansvaret for løslatelsene har sendt den vanskelige saken tilbake til regjeringen.
  Komitéen har godkjent en liste med 500 fanger som skal være “uten blod på hendene”, som ble laget av forsvarsminister Mofaz i samarbeid med ledende sikkerhetsfolk.
  Disse vil etter planen bli satt fri i løpet av kommende uke, etter at Mahmoud Abbas har kommet tilbake fra Washington.
  Noe av debatten dreier seg om i hvilken grad man skal basere muligheten for løslatelsene på medlemskap i terrororganisasjoner. Sharon minnet komitéen som behandler løslatelsene om at “hvis terroren fortsetter og det ikke er noen ekte palestinsk innsats for å bekjempe og eliminere den, vil løslatelsene stanses. Løslatelsene vil bli tett oppfulgt, og vil bli gjort i små doser som står i forhold til beviselige palestinske handlinger for å øke sikkerheten.”

  Dersom du ikke ser kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelVann fra Tyrkia
  Neste artikkelLedende palestiner overlevde angrep
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise