Forsvarer beslutning om å fjerne Arafat

  Mange lands regjeringer har erklært seg uenige i Israels beslutning om å fjerne Yassir Arafat. Israelske ledere forsvarer likevel avgjørelsen. Utdanningsminister Limor Livnat sammenligner Arafat med Saddam Hussein, Hamas-leder sjeik Ahmed Yassin og Osama bin Laden. - Israel er en uavhengig og suveren stat. Selv om vi er nære venner med en viktig forbindelse til USA, tar vi ikke ordre fra USA, sa Livnat fredag. I Ramallah fortsetter Yassir Arafat å samle tilhengere rundt seg - Vi går mot Jerusalem med millioner av martyrer, skal Arafat ha sagt fredag kveld. Dette oppfattes som oppfordring til å gjennomføre selvmordsterror i Israel. Den israelske regjering tror all bevegelse mot fred vil bli blokkert av den 74 år gamle palestinske lederen. Arafat har en blodig terrorfortid, og benytter fortsatt terror som strategi. - Intet land vil la andre diktere hvordan man skal beskytte sine innbyggere, sier Ra'anan Gissin, som er talsmann for statsminister Ariel Sharon.

  Mange lands regjeringer har erklært seg uenige i Israels beslutning om å fjerne Yassir Arafat. Israelske ledere forsvarer likevel avgjørelsen.
  Utdanningsminister Limor Livnat sammenligner Arafat med Saddam Hussein, Hamas-leder sjeik Ahmed Yassin og Osama bin Laden.
  – Israel er en uavhengig og suveren stat. Selv om vi er nære venner med en viktig forbindelse til USA, tar vi ikke ordre fra USA, sa Livnat fredag.
  I Ramallah fortsetter Yassir Arafat å samle tilhengere rundt seg
  – Vi går mot Jerusalem med millioner av martyrer, skal Arafat ha sagt fredag kveld. Dette oppfattes som oppfordring til å gjennomføre selvmordsterror i Israel.
  Den israelske regjering tror all bevegelse mot fred vil bli blokkert av den 74 år gamle palestinske lederen. Arafat har en blodig terrorfortid, og benytter fortsatt terror som strategi.
  – Intet land vil la andre diktere hvordan man skal beskytte sine innbyggere, sier Ra’anan Gissin, som er talsmann for statsminister Ariel Sharon.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelRadikal Islam truer Europa
  Neste artikkelTerrorbomber klar til bruk uskadeliggjort
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise