Gir ordre til å evakuere utposter på Vestbredden

  Søndag gav statsminister Ariel Sharon og forsvarsminister Shaul Mofaz ordre til IDF om å evakuere fire illegale utposter på Vestbredden. Ginot Aryeh, Hazon David, West Bat Ayin Maarav og Havat Shaked. Kun utposten Ginot Aryeh er bebodd, med omkring 10 familier, i følge Ha'aretz. Det er mulig at disse familiene vil kunne gå med på en avtale om å flytte omkring 50 meter inn i et område med byggetillatelse, skriver den israelske avisen. Israels statsminister og forsvarsminister er tidligere gitt fullmakt til å fjerne ulovlige bosetninger i de palestinske områdene av politiske hensyn, uten å gå den juridiske veien med å gi rivningspålegg på grunnlag av plan- og bygningslov. Statsminister Ariel Sharon har oppnevnt en komité som skal utrede ensidige israelske tiltak dersom palestinerne ikke oppfyller sine forplikter til terrorbekjempelse i veikartet. Komitéen er ledet av tidligere generalmajor Giora Eiland. I sin Herzliya-tale tidligere i desember, sa Sharon: "Dersom palestinerne i løpet av noen få måneder fortsatt ikke bryr seg om å iverksette sine forpliktelser etter veikartet, vil Israel gjøre ensidige sikkerhetstiltak med tilbaketrekninger fra palestinerne." Sharon har konkretisert dette i å flytte bosetninger, slik at det blir trukket "en mest mulig effektiv sikkerhetsgrense" mellom Israel og palestinerne.

  Søndag gav statsminister Ariel Sharon og forsvarsminister Shaul Mofaz ordre til IDF om å evakuere fire illegale utposter på Vestbredden. Ginot Aryeh, Hazon David, West Bat Ayin Maarav og Havat Shaked. Kun utposten Ginot Aryeh er bebodd, med omkring 10 familier, i følge Ha’aretz. Det er mulig at disse familiene vil kunne gå med på en avtale om å flytte omkring 50 meter inn i et område med byggetillatelse, skriver den israelske avisen.
  Israels statsminister og forsvarsminister er tidligere gitt fullmakt til å fjerne ulovlige bosetninger i de palestinske områdene av politiske hensyn, uten å gå den juridiske veien med å gi rivningspålegg på grunnlag av plan- og bygningslov.
  Statsminister Ariel Sharon har oppnevnt en komité som skal utrede ensidige israelske tiltak dersom palestinerne ikke oppfyller sine forplikter til terrorbekjempelse i veikartet. Komitéen er ledet av tidligere generalmajor Giora Eiland.
  I sin Herzliya-tale tidligere i desember, sa Sharon: «Dersom palestinerne i løpet av noen få måneder fortsatt ikke bryr seg om å iverksette sine forpliktelser etter veikartet, vil Israel gjøre ensidige sikkerhetstiltak med tilbaketrekninger fra palestinerne.» Sharon har konkretisert dette i å flytte bosetninger, slik at det blir trukket «en mest mulig effektiv sikkerhetsgrense» mellom Israel og palestinerne.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelSkjøt granater mot bryllupsfeiring
  Neste artikkelDiktatorer som «snille gutter»
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise