Israel protesterer mot antisemittiske artikler

  En av de største avisene i det baltiske landet Litauen, Respublika, har den senere tid trykket en serie antisemittiske artikler. Mandag ble Lituaens ambassadør innkalt til det israelske utenriksdepartementet for å motta en offisiell protest. Israel reagerer fordi artiklene har blitt møtt med overdøvende taushet i det baltiske landet. - Det bekymrer oss at det tok en hel uke for statsministeren i Litauen å si noe om artikkelen 20. februar, og han har vært den eneste som har sagt noe, sier en israelsk diplomatisk kilde. Oppslaget som talsmannen refererer til, var en forsideartikkel i Respublika med tittelen "Hvem styrer verden?". Sammen med artikkelen var en karikatur av en ortodoks jøde og en naken, homofil person. - Det er tilsvarende artikler som blir trykket i andre land, men da vet folk som kjøper dem at de kjøper søppel. Her var det snakk om en "mainstream" avis, uten at myndighetene reagerer, sier kilden til Jerusalem Post. (02.03)
  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  En av de største avisene i det baltiske landet Litauen, Respublika, har den senere tid trykket en serie antisemittiske artikler. Mandag ble Lituaens ambassadør innkalt til det israelske utenriksdepartementet for å motta en offisiell protest. Israel reagerer fordi artiklene har blitt møtt med overdøvende taushet i det baltiske landet.
  – Det bekymrer oss at det tok en hel uke for statsministeren i Litauen å si noe om artikkelen 20. februar, og han har vært den eneste som har sagt noe, sier en israelsk diplomatisk kilde.
  Oppslaget som talsmannen refererer til, var en forsideartikkel i Respublika med tittelen “Hvem styrer verden?”. Sammen med artikkelen var en karikatur av en ortodoks jøde og en naken, homofil person.
  – Det er tilsvarende artikler som blir trykket i andre land, men da vet folk som kjøper dem at de kjøper søppel. Her var det snakk om en “mainstream” avis, uten at myndighetene reagerer, sier kilden til Jerusalem Post. (02.03)

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelPalestinsk mann drept i IDF-operasjon
  Neste artikkelPalestinsk mann drept i IDF-operasjon
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise