Kvinner har forventet levealder på 81,2 år

  Kvinner i Israel vil leve lenger enn kvinner i land som Holland, Storbritannia, USA og Irland. Det viser statistikk som ble offentliggjort av statistisk sentralbyrå i Israel på kvinnedagen. Israelske kvinner dominerer nå utdanningssystemet etter videregående skole. 56 prosent av førsteårs-studentene, 57 prosent av andreårs-studentene og 53 prosent av doktoratene er kvinner. Den gjennomsnittlige lønnsforskjellen mellom kvinner og menn er fortsatt på 23 prosent i mennenes favør. 48 prosent av Israels dommere er kvinner. Bare 3 prosent av israelske kvinner har barn utenfor ekteskapet. I Sverige er tilsvarende prosenttall så høyt som 55 prosent, skriver Jerusalem Post. (08.03)

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Kvinner i Israel vil leve lenger enn kvinner i land som Holland, Storbritannia, USA og Irland. Det viser statistikk som ble offentliggjort av statistisk sentralbyrå i Israel på kvinnedagen.
  Israelske kvinner dominerer nå utdanningssystemet etter videregående skole. 56 prosent av førsteårs-studentene, 57 prosent av andreårs-studentene og 53 prosent av doktoratene er kvinner. Den gjennomsnittlige lønnsforskjellen mellom kvinner og menn er fortsatt på 23 prosent i mennenes favør.
  48 prosent av Israels dommere er kvinner. Bare 3 prosent av israelske kvinner har barn utenfor ekteskapet. I Sverige er tilsvarende prosenttall så høyt som 55 prosent, skriver Jerusalem Post. (08.03)  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelAvviser samfunnstjeneste
  Neste artikkelBarna døde av palestinske granater
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise