Hamas-leder sjeik Ahmed Yassin drept

  Israelske kamphelikoptre skjøt tre raketter mot den åndelige lederen i Hamas, sjeik Ahmed Yassin, mandag morgen. Yassin, som var på vei ut fra morgenbønn i en moské skal ha blitt drept momentant. - Yassin er direkte ansvarlig for flere titalls terrorangrep, sier israelske myndigheter. Beslutningen om å likvidere terrorlederen ble tatt etter det doble selvmordsangrepet i Ashdod 14. mars. I september 2002 ble Yassin lettere skadet da Israel prøvde å likvidere ham. I følge palestinske sykehuskilder skal åtte andre palestinere ha blitt drept i mandagens rakettangrep. IDF er i høy beredskap etter at Hamas-talsmenn bekreftet Yassins død. Alle grenseoverganger inn til palestinske områder er avstengt. Fra Gaza by meldes det om demonstrasjoner med titusenvis av deltakere. Hundrevis av væpnede menn skal delta i protestene. Sjeik Ahmed Yassin var i slutten av sekstiårene, men kunne på fjernsynsbilder og i lydopptak virke atskillig eldre, skriver NTB. Han var delvis blind, og satt i rullestol etter at han ble lammet i en ulykke i barndommen. (22.03)

  Israelske kamphelikoptre skjøt tre raketter mot den åndelige lederen i Hamas, sjeik Ahmed Yassin, mandag morgen. Yassin, som var på vei ut fra morgenbønn i en moské skal ha blitt drept momentant.
  – Yassin er direkte ansvarlig for flere titalls terrorangrep, sier israelske myndigheter. Beslutningen om å likvidere terrorlederen ble tatt etter det doble selvmordsangrepet i Ashdod 14. mars. I september 2002 ble Yassin lettere skadet da Israel prøvde å likvidere ham. I følge palestinske sykehuskilder skal åtte andre palestinere ha blitt drept i mandagens rakettangrep.
  IDF er i høy beredskap etter at Hamas-talsmenn bekreftet Yassins død. Alle grenseoverganger inn til palestinske områder er avstengt.
  Fra Gaza by meldes det om demonstrasjoner med titusenvis av deltakere. Hundrevis av væpnede menn skal delta i protestene.
  Sjeik Ahmed Yassin var i slutten av sekstiårene, men kunne på fjernsynsbilder og i lydopptak virke atskillig eldre, skriver NTB. Han var delvis blind, og satt i rullestol etter at han ble lammet i en ulykke i barndommen. (22.03)

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelSjeik Ahmed Yassin ble advart
  Neste artikkelIsrael forbereder krig mot Hamas
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise