Hamas-leder Rantisi drept

  Abdel Aziz Rantisi og to andre Hamas-medlemmer ble skutt og drept i et israelsk rakettangrep lørdag kveld. Terrorlederen døde fem minutter etter at han kom til sykehuset, opplyser helsepersonell. Rantisi overtok som Hamas-leder på Gaza-stripen etter at sjeik Ahmed Yassin ble drept 22. mars. Rantisi tilbrakte sju år i israelske fengsler, og ble utvist til Libanon i et år i 1992. Han har tidligere fungert som talsmann for Hamas, og overlevde sommeren 2003 et israelsk likvideringsforsøk. Noen uker før det israelske angrepet ble Rantisi intervjuet av David Aaronovitch i "The Observer". Han ville særlig stille Rantisi ett konkret spørsmål: Hvorfor inneholder Hamas' charter, artikkel 32, en positiv henvisning til Zions vises protokoller, et skriv som er bevist å være et falsum? - Protokollene handler om hvordan jødene angivelig planlegger å ta over kontrollen i hele verden. På spørsmålet om "protokollene", svarte Rantisi at han først hadde vært skeptisk til dem. Men da han så hva som skjedde i Palestina, "kunne jeg se at de var ekte". (17.04 KVELD)

  Abdel Aziz Rantisi og to andre Hamas-medlemmer ble skutt og drept i et israelsk rakettangrep lørdag kveld. Terrorlederen døde fem minutter etter at han kom til sykehuset, opplyser helsepersonell.
  Rantisi overtok som Hamas-leder på Gaza-stripen etter at sjeik Ahmed Yassin ble drept 22. mars.
  Rantisi tilbrakte sju år i israelske fengsler, og ble utvist til Libanon i et år i 1992. Han har tidligere fungert som talsmann for Hamas, og overlevde sommeren 2003 et israelsk likvideringsforsøk. Noen uker før det israelske angrepet ble Rantisi intervjuet av David Aaronovitch i «The Observer». Han ville særlig stille Rantisi ett konkret spørsmål: Hvorfor inneholder Hamas’ charter, artikkel 32, en positiv henvisning til Zions vises protokoller, et skriv som er bevist å være et falsum? – Protokollene handler om hvordan jødene angivelig planlegger å ta over kontrollen i hele verden. På spørsmålet om «protokollene», svarte Rantisi at han først hadde vært skeptisk til dem. Men da han så hva som skjedde i Palestina, «kunne jeg se at de var ekte». (17.04 KVELD)

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelArafat ingen fredspartner
  Neste artikkelSelvmordsterrorist drepte israelsk soldat
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise