Fortalte fra egne Israel-opplevelser

  I et møte med et jødisk publikum i Anti-Defamation League mandag, lovte demokratenes presidentkandidat aldri å presse Israel til å forhandle med en upålitelig partner. John Kerry lover også å arbeide for Sharons adskillelsesplan dersom han blir valgt til USAs neste president. Senatoren brukte store deler av innlegget sitt til å fortelle personlige opplevelser fra sitt første besøk i Israel for 20 år siden. - Vi reiste overalt, til alle stedene, til nord, til en kibbutz. Kiryat Shemona vil jeg aldri glemme, fordi det var i nærheten av en skole hvor uskyldige barn hadde blitt myrdet bare noen år tidligere. Vi gikk ned ned i et tilfluktsrom hvor barn måtte hjemme seg når Katyusha-rakettene ble skutt fra libanesisk territorium, fortalte Kerry. På besøk i en flybase sør i Israel, fikk Kerry tillatelse til å låne et fly, selv om han hadde begrenset erfaring som pilot. Da senatoren raskt kom over Akaba-bukten, konstaterte den israelske co-piloten tørt: "Senator, du bør snu raskt, ellers vil du havne i egyptisk territorium". Flyhistorien er tilsynelatende Kerrys svar på president George W. Bushs fortelling om sin helikoptertur med daværende opposisjonspolitiker Ariel Sharon, skriver Ha'aretz-korrespondenten. Kerry fortalte også om sitt besøk på Masada: "Vi stod på kanten og ropte "Am Yisrael chai!" [Israels folk lever!]. Da kom ekkoet, en nifs og utrolig lyd. Vi så på hverandre og følte at vi hørte sjelene til de som hadde død der tale til oss". Demokratenes presidentkandidat prøver å bevise at han har et spesielt personlig forhold til Israel, konkluderer Ha'aretz. (04.05)

  I et møte med et jødisk publikum i Anti-Defamation League mandag, lovte demokratenes presidentkandidat aldri å presse Israel til å forhandle med en upålitelig partner. John Kerry lover også å arbeide for Sharons adskillelsesplan dersom han blir valgt til USAs neste president.
  Senatoren brukte store deler av innlegget sitt til å fortelle personlige opplevelser fra sitt første besøk i Israel for 20 år siden.
  – Vi reiste overalt, til alle stedene, til nord, til en kibbutz. Kiryat Shemona vil jeg aldri glemme, fordi det var i nærheten av en skole hvor uskyldige barn hadde blitt myrdet bare noen år tidligere. Vi gikk ned ned i et tilfluktsrom hvor barn måtte hjemme seg når Katyusha-rakettene ble skutt fra libanesisk territorium, fortalte Kerry.
  På besøk i en flybase sør i Israel, fikk Kerry tillatelse til å låne et fly, selv om han hadde begrenset erfaring som pilot. Da senatoren raskt kom over Akaba-bukten, konstaterte den israelske co-piloten tørt: “Senator, du bør snu raskt, ellers vil du havne i egyptisk territorium”.
  Flyhistorien er tilsynelatende Kerrys svar på president George W. Bushs fortelling om sin helikoptertur med daværende opposisjonspolitiker Ariel Sharon, skriver Ha’aretz-korrespondenten.
  Kerry fortalte også om sitt besøk på Masada: “Vi stod på kanten og ropte “Am Yisrael chai!” [Israels folk lever!]. Da kom ekkoet, en nifs og utrolig lyd. Vi så på hverandre og følte at vi hørte sjelene til de som hadde død der tale til oss”.
  Demokratenes presidentkandidat prøver å bevise at han har et spesielt personlig forhold til Israel, konkluderer Ha’aretz. (04.05)  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Ingen artikler å vise