Israelske soldater må betale for togbillettene

  Fra og med i morgen må israelske soldater betale for sine egne billetter på det nasjonale tognettet. Dette skjer på tross av at Knessets økonomikomite har lovet soldatene gratis reiser inne i Israel frem til utgangen av 2005. Grunnen skal i følge Ha'aretz være at det israelske forsvarsdepartementet ikke har overført de nødvendige midlene til Israel Railways (IR) for å holde systemet gående. I følge talsmenn for økonomikomiteen skal det ha blitt bestemt at kostnadene for soldatreisene skulle bli delt mellom forsvars-, transport-, og forsvarsdepartementene. IR påstår det er uenigheter mellom departementene som har ført til svikten. Forsvarsdepartementet hevder på sin side å ha overført sin del av kostnadene på 70 millioner shekel, mens IR nekter for at departementet har underskrevet noen kostnadsavtale.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Fra og med i morgen må israelske soldater betale for sine egne billetter på det nasjonale tognettet. Dette skjer på tross av at Knessets økonomikomite har lovet soldatene gratis reiser inne i Israel frem til utgangen av 2005. Grunnen skal i følge Ha’aretz være at det israelske forsvarsdepartementet ikke har overført de nødvendige midlene til Israel Railways (IR) for å holde systemet gående. I følge talsmenn for økonomikomiteen skal det ha blitt bestemt at kostnadene for soldatreisene skulle bli delt mellom forsvars-, transport-, og forsvarsdepartementene. IR påstår det er uenigheter mellom departementene som har ført til svikten. Forsvarsdepartementet hevder på sin side å ha overført sin del av kostnadene på 70 millioner shekel, mens IR nekter for at departementet har underskrevet noen kostnadsavtale.


  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise