Streikene har kostet 11 milliarder shekel

  Den israelske økonomien har blitt påført et svimlende tap på hele 11 milliarder shekel [ca. 16 milliarder kroner] på de siste seks månedene, som følge av de mange streikene i offentlig sektor. Det var ikke uventet havne- og tollstreiken som skadet den nasjonale økonomien mest, da den nærmest lammet landets handel med utlandet, skriver Ma'ariv. Mange fabrikker måtte som følge av denne streiken stenge eller senke produktiviteten fordi de gikk tom for råvarer. Dette påvirket igjen den totale produktiviteten i landet. Dermed har ikke økonomien fått den kraftige økning som var forventet første halvår av 2004, kun små endringer har skjedd i positiv retning. De langsiktige skadene er ikke tatt med i beregningene, men eksperter regner med at Israel kan ha mistet tunge avtaler i det internasjonale markedet.

  Den israelske økonomien har blitt påført et svimlende tap på hele 11 milliarder shekel [ca. 16 milliarder kroner] på de siste seks månedene, som følge av de mange streikene i offentlig sektor. Det var ikke uventet havne- og tollstreiken som skadet den nasjonale økonomien mest, da den nærmest lammet landets handel med utlandet, skriver Ma’ariv. Mange fabrikker måtte som følge av denne streiken stenge eller senke produktiviteten fordi de gikk tom for råvarer. Dette påvirket igjen den totale produktiviteten i landet. Dermed har ikke økonomien fått den kraftige økning som var forventet første halvår av 2004, kun små endringer har skjedd i positiv retning. De langsiktige skadene er ikke tatt med i beregningene, men eksperter regner med at Israel kan ha mistet tunge avtaler i det internasjonale markedet.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise