Stenger Vestbredden og Gaza i høytidene

  Jødisk nyttår og Yom Kippur står for døren i siste halvdel av september. På grunn av stadig nye terrorvarsler, stenger de israelske myndighetene fullstendig av de palestinske områdene i perioden. Torsdag ble det utkjempet kamper mellom IDF og palestinske terrorister på en rekke steder på Gaza-stripen og Vestbredden. Jerusalem Post melder om seks drepte palestinere. Tre militante menn ble drept i et forsøk på å angripe israelske soldater i flyktningeleiren Jabaliya på Gaza-stripen. Torsdag ettermiddag skal en 12 år gammel palestinsk gutt ha blitt drept av beskytning fra en israelsk stridsvogn nord på Gaza-stripen, rapporterer palestinske kilder. Israelske offiserer avviser meldingen. - Soldatene fikk streng ordre om å ikke skyte mot demonstrantene og fulgte orede. Det ble skutt advarselsskudd flere ganger, sier en israelsk tjenestemann til Jerusalem Post. Israelske soldater forsvarte seg mot en stor gruppe steinkastere, hvor væpnede palestinere hadde blandet seg i flokken og prøvde å fremprovosere israelsk returild. Fredag morgen ble en israelsk soldat skadet etter å ha blitt skutt av en palestinsk snikskytter i flyktningeleiren Jabalya på Gaza-stripen. Israelske styrker opererer i området for å gjøre slutt på terrorrakettene mot israelske byer. Nord for Nablus fant israelske soldater fredag morgen en 10 kilos bombe i en bag. IDF tror bomben skulle brukes i et angrep inne i Israel.

  Jødisk nyttår og Yom Kippur står for døren i siste halvdel av september. På grunn av stadig nye terrorvarsler, stenger de israelske myndighetene fullstendig av de palestinske områdene i perioden. Torsdag ble det utkjempet kamper mellom IDF og palestinske terrorister på en rekke steder på Gaza-stripen og Vestbredden. Jerusalem Post melder om seks drepte palestinere. Tre militante menn ble drept i et forsøk på å angripe israelske soldater i flyktningeleiren Jabaliya på Gaza-stripen. Torsdag ettermiddag skal en 12 år gammel palestinsk gutt ha blitt drept av beskytning fra en israelsk stridsvogn nord på Gaza-stripen, rapporterer palestinske kilder. Israelske offiserer avviser meldingen. – Soldatene fikk streng ordre om å ikke skyte mot demonstrantene og fulgte orede. Det ble skutt advarselsskudd flere ganger, sier en israelsk tjenestemann til Jerusalem Post. Israelske soldater forsvarte seg mot en stor gruppe steinkastere, hvor væpnede palestinere hadde blandet seg i flokken og prøvde å fremprovosere israelsk returild. Fredag morgen ble en israelsk soldat skadet etter å ha blitt skutt av en palestinsk snikskytter i flyktningeleiren Jabalya på Gaza-stripen. Israelske styrker opererer i området for å gjøre slutt på terrorrakettene mot israelske byer. Nord for Nablus fant israelske soldater fredag morgen en 10 kilos bombe i en bag. IDF tror bomben skulle brukes i et angrep inne i Israel.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelTyrkia benekter folkemord
  Neste artikkelPalestinsk milits skjulte bombe på gravsted
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise