40.000 i demonstrasjon mot Sharons plan

  Titusenvis av israelere samlet seg søndag til protest mot statsminister Ariel Sharons plan om ensidig tilbaketrekning fra Gaza-stripen innen utgangen av 2005. Demonstrasjonen var organisert av bosettere, og kom kun to dager før regjeringen skal drøfte den økonomiske kompensasjonen til bosetterne som skal evakueres. - Demonstrantene viste ikke ekstremistiske plakater som man kunne se i tilsvarende demonstrasjoner på 1990-tallet, da Yitzhak Rabin var statsminister, skriver Ha'aretz. Statsminister Ariel Sharon ble imidlertid kalt "diktator", og anklaget for å ha "adskilt seg selv" fra befolkningen. Politiet anslår at 40.000 mennesker deltok i demonstrasjonen. Arrangørene mener det var så mange som 70.000. - Selv om mange plakatene rettet seg mot Sharon, så det ut som om det virkelige mål for demontrasjonen var Det nasjonalreligiøse parti (NRP), skriver Ha'aretz. Siden 1977 har partiet hatt bosetningene som en sentral del av sin politikk. Mandag møtes NRPs sentralkomité for å avgjøre om de skal trekke seg ut av Sharons regjering. Meningsmålinger viser at to av tre israelere støtter statsminister Ariel Sharons plan.

  Titusenvis av israelere samlet seg søndag til protest mot statsminister Ariel Sharons plan om ensidig tilbaketrekning fra Gaza-stripen innen utgangen av 2005. Demonstrasjonen var organisert av bosettere, og kom kun to dager før regjeringen skal drøfte den økonomiske kompensasjonen til bosetterne som skal evakueres. – Demonstrantene viste ikke ekstremistiske plakater som man kunne se i tilsvarende demonstrasjoner på 1990-tallet, da Yitzhak Rabin var statsminister, skriver Ha’aretz. Statsminister Ariel Sharon ble imidlertid kalt "diktator", og anklaget for å ha "adskilt seg selv" fra befolkningen. Politiet anslår at 40.000 mennesker deltok i demonstrasjonen. Arrangørene mener det var så mange som 70.000. – Selv om mange plakatene rettet seg mot Sharon, så det ut som om det virkelige mål for demontrasjonen var Det nasjonalreligiøse parti (NRP), skriver Ha’aretz. Siden 1977 har partiet hatt bosetningene som en sentral del av sin politikk. Mandag møtes NRPs sentralkomité for å avgjøre om de skal trekke seg ut av Sharons regjering. Meningsmålinger viser at to av tre israelere støtter statsminister Ariel Sharons plan.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelNetanyahu og Klein nærmere hverandre
  Neste artikkelSelvmordsterrorist skadet tre soldater
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise