Økonomisk kompensasjon vedtatt

  Tirsdag godkjente sikkerhetskabinettet prinsippene for økonomisk kompensasjon til bosetterne som skal evakueres fra Gaza-stripen og nord på Vestbredden. Ni ministre stemte for, bare arbeids- og sosialminister Zevulun Orlev (NRP) stemte imot. Vedtaket tillater myndighetene å betale økonomisk kompensasjon allerede nå til bosettere som vil flytte frivillig. Finanskomitéen i Knesset må imidlertid bevilge pengene først, skriver […]

  Tirsdag godkjente sikkerhetskabinettet prinsippene for økonomisk kompensasjon til bosetterne som skal evakueres fra Gaza-stripen og nord på Vestbredden. Ni ministre stemte for, bare arbeids- og sosialminister Zevulun Orlev (NRP) stemte imot. Vedtaket tillater myndighetene å betale økonomisk kompensasjon allerede nå til bosettere som vil flytte frivillig. Finanskomitéen i Knesset må imidlertid bevilge pengene først, skriver Ha’aretz. I følge leder for Sela, regjeringens byrå for den administrative gjennomføringen av adskillelsesplanen, kan utbetalingene starte om to uker. Omkring hundre familier skal ha meldt sin interesse allerede, opplyser Yonatan Bassi. Før den ufrivillige evakueringen av den enkelte bosetning begynner, har statsminister Ariel Sharon fått mandat til å isolere bosetningen fra besøk fra andre israelere. Vedtaket inneholder en bonus på 90.000 shekel (ca. 140.000 kroner) til bosettere som vil flytte til Negev eller Galilea.

  Forrige artikkelGandhi: Jødene burde begått kollektivt selvmord
  Neste artikkelJødenes kalender
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
  - Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -