Små bedrifter nøkkelårsak til vekst

  Etter tre år med økonomisk nedgang, har 2004 vært et år som har ført mye positivt med seg i israelsk økonomi. Nå er det også ventet at antallet små og mellomstore bedrifter vil øke i Israel i inneværende år, melder Ha’aretz. I følge nye tall fra Organisasjonen for små og mellomstore bedrifter i Israel, vil […]

  Etter tre år med økonomisk nedgang, har 2004 vært et år som har ført mye positivt med seg i israelsk økonomi. Nå er det også ventet at antallet små og mellomstore bedrifter vil øke i Israel i inneværende år, melder Ha’aretz. I følge nye tall fra Organisasjonen for små og mellomstore bedrifter i Israel, vil rundt 40.000 bedrifter startes opp i 2004, noe som er mer enn antallet bedrifter som vil avvikle i år. Dette er motsatt av hva som har vært trenden fra 2001 og frem til i fjor, da rundt 45.000 bedrifter gikk konkurs hvert år i snitt, og bare 37.000 nye startet opp. Det er rundt 385.000 små og mellomstore bedrifter i Israel i dag. Disse sysselsetter rundt 1,1 millioner israelere. Dette er så mye som 96,5 prosent av alle bedriftene i privat sektor, og nærmere 70 prosent av all sysselsetting i privat sektor. Små bedrifter blir regnet ut etter bedrifter som har under 50 ansatte, og som har en årlig omsetning på under 5 millioner dollar (ca. 35 millioner kroner), mens mellomstore bedrifter kan ha opptil 100 ansatte og en omsetning på opp til 20 millioner dollar (140 millioner kroner).

  Forrige artikkelIDF snart klar til å trekke seg ut av Gaza
  Neste artikkelAntallet kristne i arabiske land minker
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
  - Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -