Yasser Arafat er alvorlig syk

  Formann for de palestinske selvstyremyndighetene, Yasser Arafat, kjempet for sitt liv onsdag kveld. Den 75 år gamle palestinske lederen skal ha kollapset og vært bevisstløs i ti minutter. - Arafat er alvorlig syk og er svært dårlig, men han blir tatt vare på av gode helsepersonell, sier doktor Mustafa Barghouti. Behandlingsgruppen består både av egyptiske, jordanske og tunisiske spesialister. Meldingene om sykdomsbildet etter kollapsen er delte. Noen offisielle palestinske kilder fortalte at Arafat i praksis var ubevisst videre utover kvelden, andre sa han svevde mellom bevisst og ubevisst tilstand. Arafats hovedproblem skal være i spiserøret. Israelske kilder mener sykdommen kan være mavekreft eller kreft i spiserøret, men Arafats leger sier at blodprøver og vevsprøver viser at palestinernes øverste leder ikke har kreft. I følge CNN skal Arafat ha vært ute av stand til å spise de siste ti dagene. Tirsdag skal det ha blitt konstantert at Arafat har en stor gallesten. Tidlig torsdag morgen skal Arafats tilstand ha stabilisert seg, uten å ha blitt bedre. - Han spøkte med oss. Han trenger mer medisiner og tester, sa Azzam Ahmed. Israelske myndigher vil tillate Yasser Arafat å dra hvor som helst for å få medisinsk behandling. For første gang siden intifadaen startet i september 2000 kommer Arafats kone, Suha Arafat, torsdag til Ramallah fra Paris.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  Formann for de palestinske selvstyremyndighetene, Yasser Arafat, kjempet for sitt liv onsdag kveld. Den 75 år gamle palestinske lederen skal ha kollapset og vært bevisstløs i ti minutter. – Arafat er alvorlig syk og er svært dårlig, men han blir tatt vare på av gode helsepersonell, sier doktor Mustafa Barghouti. Behandlingsgruppen består både av egyptiske, jordanske og tunisiske spesialister. Meldingene om sykdomsbildet etter kollapsen er delte. Noen offisielle palestinske kilder fortalte at Arafat i praksis var ubevisst videre utover kvelden, andre sa han svevde mellom bevisst og ubevisst tilstand. Arafats hovedproblem skal være i spiserøret. Israelske kilder mener sykdommen kan være mavekreft eller kreft i spiserøret, men Arafats leger sier at blodprøver og vevsprøver viser at palestinernes øverste leder ikke har kreft. I følge CNN skal Arafat ha vært ute av stand til å spise de siste ti dagene. Tirsdag skal det ha blitt konstantert at Arafat har en stor gallesten. Tidlig torsdag morgen skal Arafats tilstand ha stabilisert seg, uten å ha blitt bedre. – Han spøkte med oss. Han trenger mer medisiner og tester, sa Azzam Ahmed. Israelske myndigher vil tillate Yasser Arafat å dra hvor som helst for å få medisinsk behandling. For første gang siden intifadaen startet i september 2000 kommer Arafats kone, Suha Arafat, torsdag til Ramallah fra Paris.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelIsraelerne støtter Bush
  Neste artikkelBlir sendt til Paris for medisinsk behandling
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise