Møtes for første gang uten Arafat på 40 år

  Lørdag samles sentralkomitéen i PLO for første gang uten Yasser Arafat til stede. Arafat ankom Frankrike fredag ettermiddag, hvor han skal gjennomgå medisinske undersøkelser. Tidligere statsminister og generalsekretær i PLO, Mahmoud Abbas (Abu Mazen) kommer til å lede møtet i sentralkomitéen. Sammen med statsminister Ahmed Qureia ser Abbas ut til å overta det øverste ansvaret i de palestinske selvstyremyndighetene under Arafats sykefravær. Da Arafat forlot Ramallah i et jordansk helikopter fredag morgen, ropte livvakter og tilhengere et av slagordene som er blant favorittene til den syke 75-åringen. "Millioner av shaheeds [martyrer] marsjerer mot Jerusalem." Dette slagordet har lenge vært en del av Arafats oppvigleri til terror. Palestinerne omtaler selvmordsterroristene som martyrer. Israels justisminister Yosef Lapid tror ikke Arafat vil komme tilbake som palestinsk leder. - Sjansen for at han vil komme tilbake til sin tidligere stilling, som hovedperson, er nesten lik null, sa Lapid til Hærens radio Den israelske, venstreorienterte politikeren Yossi Beilin (Yahad) håper Arafats fravær vil kunne skape rom for "mer pragmatiske ledere", som vil gjenoppta fredssamtaler med Israel. Fredag gjentok USAs utenriksminister Colin Powell sin oppfordring til Arafat om å overgi kontrollen av sikkerhetsstyrkene til statsministeren.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  Lørdag samles sentralkomitéen i PLO for første gang uten Yasser Arafat til stede. Arafat ankom Frankrike fredag ettermiddag, hvor han skal gjennomgå medisinske undersøkelser. Tidligere statsminister og generalsekretær i PLO, Mahmoud Abbas (Abu Mazen) kommer til å lede møtet i sentralkomitéen. Sammen med statsminister Ahmed Qureia ser Abbas ut til å overta det øverste ansvaret i de palestinske selvstyremyndighetene under Arafats sykefravær. Da Arafat forlot Ramallah i et jordansk helikopter fredag morgen, ropte livvakter og tilhengere et av slagordene som er blant favorittene til den syke 75-åringen. "Millioner av shaheeds [martyrer] marsjerer mot Jerusalem." Dette slagordet har lenge vært en del av Arafats oppvigleri til terror. Palestinerne omtaler selvmordsterroristene som martyrer. Israels justisminister Yosef Lapid tror ikke Arafat vil komme tilbake som palestinsk leder. – Sjansen for at han vil komme tilbake til sin tidligere stilling, som hovedperson, er nesten lik null, sa Lapid til Hærens radio Den israelske, venstreorienterte politikeren Yossi Beilin (Yahad) håper Arafats fravær vil kunne skape rom for "mer pragmatiske ledere", som vil gjenoppta fredssamtaler med Israel. Fredag gjentok USAs utenriksminister Colin Powell sin oppfordring til Arafat om å overgi kontrollen av sikkerhetsstyrkene til statsministeren.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelPeter Hansen om skolebøker og “rett til å
  Neste artikkelDødsmarker i Irak
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise